Anadolu Vakfı Burs Başvuruları

Burs başvuruları her yıl 01 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında tarihler arasında web sitemiz üzerinden (www.anadoluvakfi.org.tr) alınmaktadır. Duyurular, Anadolu Vakfı web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılmaktadır.

Anadolu Vakfı bursu TC Vatandaşı olup, maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencileri kapsamaktadır. Yurt içindeki devlet okullarına ya da %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinin lisans programlarına kayıtlı olmak gerekmektedir. Açık öğretim, ön lisans ve uzaktan öğretim programları kapsam dışındadır.

 Kredi ve Yurtlar Kurumu Kredisi alınmasında da bir engel bulunmamaktadır. Eğer Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursu kazanıldı ise iki kurumdan biri tercih edilmeli ve beyan en kısa sürede tarafımıza bildirilmelidir. Burs şartlarımızdan biri de başka bir kurumdan aylık nakit yardımı şeklinde burs almamaktır.

Anadolu Vakfı bursu karşılıksız olup öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez. (Şartlı hemşirelik bursu hariç)

Evet, sanat ve spor dallarında da okuyan öğrencilerine burs imkanı sağlanıyor.

Başvuru sürecimiz hazırlık okuyacak öğrenciler için de aynıdır.

Burs sonuçları, Aralık ayının ilk haftası www.anadoluvakfi.org.tr  adresinden duyurulmaktadır. Başvuru yapan adaylar, TC kimlik numaraları ile başvuru sonuçlarını sorgulayarak öğrenebilmektedir.

 

2 Comments

  • Burs Ortaokul öğrencilerini kapsıyor mu?

  • Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrenciler için %100 başarı bursu ile yerleşmBuiş olma kriterleri aranacaktır. BU İFADE DOGRU DEĞİL SADECE DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ ALIYORLAR

Comments are closed.