Ardahan Üniversitesi Bursları

ardahan-universitesi-burslariArdahan Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilir. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Ardahan  Üniversitesinin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Ayrıca üniversitenin vereceği burslara fakültenin öğrenci işleri panolarından veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabilecekler.

Ayrıca değişim programlarıyla yurt dışında bulunan öğrencilere Ardahan Üniversitesi burs vermektedir. Yine yurt dışından Mevlana Değişim Programı ile gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını üniversitenin imkânları sağlanmaktadır.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı karar ile bu Eğitim-Öğretim yılında ‘Mevlana Değişim Programı’ kapsamında yurt dışına gidecek öğrencilere burs verilecek. Öğrenciler yurt dışına gitmeden bursun %70’i peşin olarak verilecek, eğer öğrenci derslerinde başarılı olursa kalan %30’luk kısım da öğrenciye ödenecek.

Ardahan Üniversitesi’nin  resmi duyuru sayfasını da takip ederek burslardan haberdar olabilirsiniz. https://www.ardahan.edu.tr/tum-haber-duyuru.aspx?type=0

Ardahan Üniversitesi İletişim Bilgileri

Adres: Kaptan Paşa Mh., Atatürk Cd, Ardahan
Telefon: (0478) 211 7500
Mail: ard@ardahan.edu.tr
Web: https://www.ardahan.edu.tr