Avustralya Endeavour Burs Başvuruları

Avustralya, dünyanın her yerinden öğrenciler, araştırmacılar ve profesyonellerin Avustralya’ya gelmelerine olanak veren Endeavour isimli bir burs programına sahiptir.  Yakın zamanda bu progrma Türk öğrenci, akademisyen ve profesyonellerin başvurmasına da imkan sağlanmıştır. Türkiye’ye ayrılan burs sayısının çok az olmasına karşın bilinirliliği de az olduğundan ilgili olan herkesin başvurmasında fayda vardır.

Türkiye için Endeavour Bursları – Avustralya’da herhangi bir alanda, üç buçuk yıla kadar bir süreyle, lisansüstü öğrenim yapılmasına yönelik bu burslar kapsamında, üç Türk öğrenci herhangi bir bilim dalında lisansüstü öğrenim veya araştırma yapabilecektir. Her bursun değeri 50.000 AUD tutarındadır.

Endeavour Türkiye Araştırma Bursları – Bu burslar, iki Türk akademisyenin Avustralya’da kısa süreli (dört-altı ay) lisansüstü veya doktora sonrası araştırma yapmalarına olanak vermektedir. 1915 Gelibolu Muharebesi başta olmak üzere Askeri Tarih veya Arkeoloji üzerine araştırmalar için iki burs ve tüm araştırma alanlarında iki burs açık olacaktır. Her bursun değeri 25.000 AUD tutarındadır.

Endeavour Uluslararası Lisansüstü Araştırma Bursları – Avustralya’da bir yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen öğrenciler için burslar.

Endeavour Yönetici Bursları – İş dünyası, sanayi, eğitim ve kamu yönetimi alanlarında başarılı kişilerin Avustralya’da bir ve dört ay arasında süreyle profesyonel gelişme amaçlı çalışma yapmaları için bir fırsat.

Endeavour Mesleki ve Teknik Öğrenim Bursları – Herhangi bir alanda, iki buçuk yıla kadar süreyle, bir mesleki ve teknik öğrenim diploması veya ileri diploma almak isteyen öğrenciler için burslar.


Avustralya 2017 endeavour eğitim-araştırma bursları başvuruları açılmıştır: http://dfat.ly/1KbTvQC