ETİ Burs Başvuruları

Eğitime her zaman destek veren bir kurum olarak, hiçbir karşılık beklemeden öğrencilerimizin eğitim masraflarını karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. Burs almaya hak kazanan ve bursun devamlılığı için gerekli koşulları sağlayan öğrencilerimizin her eğitim – öğretim döneminin Ekim ayından Haziran ayına kadar başarılarına katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

Eti’de 3 Çeşit Burs Var:

1. Yüksek Öğrenim İhtiyaç Bursu

Yeni Kayıt Yaptıranlar:

Ön lisans ve lisans öğrencileri için Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin ilgili bölümlerine yeni kayıt yaptırmış olmalısınız. Detaylı bilgiye aşağıdaki “Hangi Bölümde Okuyanlar Başvurabilir” başlığından ulaşabilirsiniz.

Diğer Sınıflarda Okuyanlar:

Ön lisans ve lisans öğrencisi olmak koşuluyla; son sınıf hariç hazırlık ve ara sınıflarda başarısız dersinizin olmaması, 4’lü not sisteminde en az 2, 100’lü not sisteminde en az 50 başarı ortalamasına sahip olmalısınız.

2. Üstün Başarı Bursu

Üniversiteye yeni kayıt yaptırıyorsanız, YKS’de ilk 1500 kişi arasına girmiş ve başvuru kriterlerini karşılamanız koşuluyla ilgili yıl itibariyle belirlenen kontenjan ve maddi tutar doğrultusunda burs alabilirsiniz.

3. Yüksek Lisans/ Master ve Doktora Bursu

Yüksek Lisans ve Doktora yapmaya hak kazanmış ve başka yerden maaş, ücret almıyor olmak gereklidir.

Yüksek Lisans ve Doktora için 4’lük not sisteminde en az 3, 100’lük not sisteminde en az 75 puan yüksek Lisans öğrencileri için lisans, doktora öğrencileri için yüksek lisans bitirme genel not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir.

Adayların Karşılamasını Beklediğimiz 6 Şart

    • Eskişehir nüfusuna kayıtlı olup, en az 2 yıl Eskişehir’de ikamet etmelisiniz,
    • TC. vatandaşı olup, maddi desteğe ihtiyaç duyan bir öğrenci olmalısınız,
    • Master ve doktora bursu haricindeki burslara başvururken, 25 yaşınızı geçmemeli ve herhangi bir yüksek öğrenim kurumu diploması almamış olmalısınız,
    • Devlet üniversitesinde okumalı ancak ikinci öğretime kayıtlı olmamalısınız,
    • Disiplin cezası almamış olmamalısınız,
    • Lisans programlarının son sınıfına geçmemiş olmalısınız.

Hangi Bölümlerde Okuyanlar Başvurabilir?

Lisans ve Lisans Üstü Öğrencisiyseniz:

      • Mühendislik Fakültelerinin; Makine, Endüstri, Mekatronik, Elektrik Elektronik, Bilgisayar, Gıda ve Kimya mühendisliklerinde,
      • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin; İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümlerinde ve Tıp Fakültesinde öğrenciyseniz başvurabilirsiniz.

Ön Lisans Öğrencisiyseniz:

Elektrik, Elektronik, Makine, Endüstriyel Otomasyon, Besin Teknolojisi bölümlerinde okuyorsanız, başvuruda bulunabilirsiniz.

Özel Koşullar:

Bedensel engelliyseniz yahut birinci derecen yakınınızda engelli bir birey varsa, Eti bursuna başvurabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri

1 -15 Eylül tarihleri arasında bu sayfadan yayınlanacak Burs Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

Başvuru Formu

3 Comments

  • İkinci öğretim Okuyan kişiler neden burs alamıyor

  • Yukarıda belirtilen mühendislik dalları haricinde başka bir mühendislik dalında okuyorum. Başvuru yapmam mümkün müdür?

  • Merhaba, burs miktarı ne kadar acaba?

Comments are closed.