Fırat Üniversitesi Bursları

firat-universitesi-burslariFırat Üniversitesi’nde öğrenim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir. Ayrıca, maddi durumu çok kötü olan öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere maddi destek sağlanmaktadır.

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören yardıma muhtaç öğrencilere Fırat Üniversitesi Kadınlar Kolu tarafından destek sağlanmaktadır. Bu destekler giyim ve burs şeklindedir. Kadınlar Kolu’nun düzenlemiş olduğu etkinliklerden; gezi, kahvaltı, balo ve müzikli eğlencelerden elde edilen gelirler, yardıma muhtaç öğrencilere burs olarak dağıtılmaktadır.

Ayrıca Elazığlı hayırsever iş adamları ve çeşitli kuruluşlar, hem kıyafet hem de maddi olarak Kadınlar Kolu’na bağışta bulunmaktadırlar. Bu yardımlar, Kadınlar Kolu tarafından belirlenen öğrencilere verilmektedir.

Fırat Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilir. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Fırat Üniversitesi’nin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Ayrıca üniversitenin vereceği burslara fakültenin öğrenci işleri panolarından veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabilecekler.

Fırat Üniversitesi’nin resmi burs duyuru sayfası için tıklayınız.