FMC Corporation Bursu

FMC India, tarım araştırmalarını teşvik etmek amacıyla Bilim Liderleri Burs Programını başlatıyor

Bursların yüzde 50’si kadın adaylara ayrılacak

Ulusal, 08 Nisan 2021: FMC, 2021 Nisan ayında Hindistan’ın sekiz farklı eyaletindeki önde gelen tarım okullarına çok yıllı bir burs programı başlatacağını duyurdu. FMC Bilim Liderleri Burs Programı, tarım araştırmalarındaki kabiliyetini geliştirmek isteyen genç bilim insanlarına daha büyük fırsatlar sunmayı amaçlamaktadır.

Her yıl, 10 doktora öğrencisi ve 10 yüksek lisans öğrencisine tarım bilimlerinde doktora veya yüksek lisans çalışmaları yaparken 20 burs verilecektir. FMC, üniversitelerle doğrudan işbirliği yaparak en parlak öğrencileri tanımlayacak ve onların bilim ve araştırmaya olan ilgi ve tutkularını destekleyecek. Bursların yüzde 50’si, Hindistan’daki daha fazla kadının tarım bilimleri ve araştırma alanında kariyer yapmasını teşvik etmek amacıyla kadın adaylara ayrılmıştır. Bu, FMC’nin erkek ve kadınlar için eşit fırsatlar sunma ve çeşitli ve kapsayıcı bir çalışan grubu oluşturma hedefiyle uyumludur.

FMC India’nın Başkanı Pramod Thota, “FMC, tarım endüstrisinde en güçlü keşif ve geliştirme borularından birini yönlendirmek için 800’den fazla bilim insanı ve ortakla öncü bir araştırma ve geliştirme (AR-GE) organizasyonu kurmuştur,” dedi. “Bu yaklaşımın Hindistan’daki sürdürülebilirliğinin temeli, yerel bilim insanlarının güçlü bir çekirdeğini geliştirmek ve zengin bir uluslararası bilim insanları çeşitliliği ile tamamlamaktır.”

Burs programı kapsamında ödül alanlar, şirkette tam zamanlı istihdam fırsatlarında tercih sahibi olmanın yanı sıra genel gelişimleri için staj ve endüstri mentorluğu da alacaklar.

Thota şunları söyledi: “Hindistan’daki AR-GE sahnesi dikkate değer bir hızda büyüyor ve küresel olarak tanınıyor. FMC Bilim Liderleri Burs Programı aracılığıyla yapılan stajlar, öğrencilere bu büyümenin ön saflarında olma fırsatı sunarak, bu alandaki en iyi zihinlerle birlikte dünya standartlarında bir organizasyonda çalışma imkanı sağlayacak.” “FMC bursları aracılığıyla en yetenekli öğrencileri Hindistan’daki AR-GE manzarasına çekmeyi, onları teşvik etmeyi ve en nihayetinde Hindistan’ın AR-GE çabalarına katkıda bulunmalarını ve ülkemizi bir araştırma ve inovasyon merkezi olarak konumlandırmalarını umuyoruz.”

Dünyanın en büyük saf tarım kimyasalları şirketi olan FMC, her yıl yüz milyonlarca dolar araştırma ve geliştirmeye yatırım yaparak çiftçilerin ürünlerini birçok zarara karşı korumalarına yönelik özelleştirilmiş çözümler sunmaktadır. FMC bilim insanları, teknik açıdan başarılı olacak yeni moleküller keşfetme konusunda tutkulu çalışmaktadır. Sonuç olarak, FMC’nin dünya standartlarında bir boru hattı, özgün insektisitler, herbisitler ve fungisitler içeren birçok ürün, yeni etki mekanizmalarını içeren, hem 2018 hem de 2020’de prestijli Crop Science Forum & Awards’ta En İyi AR-GE Boru Hattı kategorisinde üstün başarılarla ödüllendirilmiştir.

FMC, Hindistan’ın yeni molekül keşfi için bir keşif kimyası merkezi ve hedef böcekler üzerinde moleküllerin test edilmesi de dahil olmak üzere keşif biyolojisi çalışmaları yapan Gujarat’ta bir AR-GE tesisi de bulunduruyor.

FMC Hakkında

Tarım bilimleri alanında faaliyet gösteren FMC Corporation, pazar odaklı bir keşif ve geliştirme boru hattıyla desteklenen güçlü ürün portföyüyle dünya çapındaki çiftçilere yenilikçi çözümler sunmaktadır. Bu ileri teknolojilerin güçlü kombinasyonu, Rynaxypyr® etken maddesi tarafından desteklenen önde gelen böcek kontrol ürünleri Coragen® ve Ferterra®; Cyazypyr® etken maddesi tarafından desteklenen Benevia® böcek kontrol ürünleri; Talstar® insektisit; Affinity®, Authority® NxT ve Gamit® markalı herbisitler; ve Cilpyrox® ve Aceso® markalı fungisitleri içermektedir. Daha fazla bilgi için lütfen http://ag.fmc.com/in/en adresini ziyaret edin. FMC, FMC logosu, Rynaxypyr, Cyazypyr, Coragen, Ferterra, Benevia, Talstar, Affinity, Authority, Gamit, Cilpyrox ve Aceso, FMC Corporation ve/veya bir bağlı kuruluşun ticari markalarıdır. Kullanım için tüm etiket talimatlarını,