Hollanda Diyanet Vakfı Burs Başvuruları

hollanda-diyanet-vakfi-bursuGeçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Vakfımız 2016 yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımı yapacaktır. Eğitim yardımı müracaatları aşağıda belirlenen esaslara göre değerlendirmeye alınacak ve Türkiye’den 100 öğrenciye bir defaya mahsus olmak üzere 250’şer Avro yardım verilecektir. Değerlendirme sonunda yardım verilmek üzere seçilen öğrencilerden belgelerin orijinalleri postayla istenecektir.

HDV Eğitim Yardımı Müracaat Şartları:

  1. HDV 2016 Yılı eğitim yardımı müracaatları diyanet.nl web sitesinden burs menüsü takip edilerek 05-15 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihlerden önce veya sonra yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  2. 2016 yılında HDV ’den eğitim yardımı Türkiye’den sınırlı sayıda öğrenciye verilecek olup yetim olan öğrencilere öncelik verilecektir. Öğrenciler müracaatlarını önce internet sayfası üzerinden dijital olarak yapacaklardır. Öğrencilerin burada bilgilerini ve belgelerini eksiksiz ve doğru doldurmaları gerekmektedir.
  3. Müracaat esnasında istenilen belgeler
    1. Kimliğinin (önlü/arkalı) fotokopisi,
    2. 2016 Tarihli öğrenci belgesi,
    3. Ailenin 2016 tarihli maaş bordrosu
    4. Diğer belgeler, (şehit çocuğu, yetim, hafız, vs.) dijital ortamda tarama yapılarak gönderilecektir.
  4. Kriterlere göre yapılan değerlendirme sonucunda yardıma hak kazanan öğrencilerle E-mail aracılığıyla iletişime geçilecek ve belgelerin asılları istenecektir.
  5. Müracaat esnasında ve sonrasında iletişim vasıtası yalnızca E-mail olacaktır. Müracaatçılar kendi E-maillerini kullanmaları gerekmektedir.
  6. Postayla alınan belgeler ile daha önceden dijital olarak gönderilen belgelerin farklı olması durumunda öğrenci yardımı alamayacaktır.
  7. Yardım müracaatını (internet üzerinden) doldurmamış olan ve mektup ile gelen talepler kabul edilmeyecektir.

2016 Yılı Eğitim Yardımı Müracaatları (TÜRKİYE) İçin Tıklayınız!