IBM Doktora Burs Başvuruları

IBM-doktora-bursuDünyanın önde gelen bilgi teknolojisi, yazılım ve hizmetleri şirketi olan IBM, 2016-2107 akademik yılı için Doktora Bursu Programı sağlayacaktır. IBM Doktora Bursuna başvurular doktoralı öğretim üyeleri ve doktora öğrencileri tarafından 17 Eylül-27 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Ekte detayları yer alan IBM burs programına başvuracak doktora öğrencilerinin çalıştıkları akademik alanlar başlıca şu şekilde sayılmıştır: Bilgisayar bilimleri ve mühendisliği (siber güvenlik ve bulut bilişim dahil), elektronik ve makine mühendislikleri, doğa bilimleri (kimya ve fizik dahil), matematik bilimleri (değişkenli yüksek ölçüdeki verilerin analitiği, işlemler araştırması ve iyileştirme dahil), kamu sektörü ve işletme bilimleri (kent politikası ve analitiği, sosyal teknolojiler, bilgi sistemleri ve zihinsel hesaplama dahil), hizmet bilimi, işletmesi ve mühendisliği (SSME).

IBM bursunu kazananların belirlenmesi Şubat 2016 ayının ortasında kesinleştirilecek olup, kazananlara e-posta yoluyla haber verilecektir. Aday formunda öğrencinin özgeçmişi, bölüm başkanlığı tarafından verilen onay yazısı ve tavsiye mektubunun bulunması gerekmektedir. Her bölümün en fazla iki aday göstermesi beklenmektedir. Avrupa ve Rusya’dan yapılacak başvurular için adayların doktora öğrenimlerinin ilk yıllarında olmaları; Avrupa ve Rusya dışındaki öğrenciler için ise aday oldukları sırada doktora öğrenimlerinin ilk yılını bitirmiş olmaları şartı aranmaktadır.

IBM Doktora Bursu Programını kazanan herkese teknik alanına uygun olarak bir IBM Danışmanı atanacak olup, burs sahiplerinin öğrenimleri boyunca en azından bir dönemde IBM’de stajyer olarak çalışmaları teşvik edilmektedir.

Daha detaylı bilgi içinhttp://www.ibm.com/university/phdfellowship sayfası ziyaret edilebilmekte ve phdfellow@us.ibm.comadresinden iletişime geçilebilmektedir.