İstanbul Üniversitesi Vakfı Bursluluk Sınavı

bursluluk-sinavi-basvurulari

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak toplumun her kesimini eğitim hizmetlerinden yararlandırmak hedefi doğrultusunda; 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı için eğitimin öncüsü İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okullarında başarılı öğrencilere nitelikli bir eğitime erişmelerini sağlamak amacıyla bursluluk sınavı yapılacaktır.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

Bursluluk sınavına 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında (bulunduğumuz mevcut yıl) ilkokul 3. ve 4. Sınıfta okuyan öğrenciler ile Ortaokul 5.- 6. ve 7. Sınıfta okuyan öğrenciler katılabilir.Sınav esnasında velilerimize de okul tanıtım sunumu yapılır.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Bursluluk sınavımız 21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacaktır.

SINAV İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sınav için ön başvuru internet üzerinden bursluluksinavi@iuvadiguzel.k12.tr adresinden ya da 0 216 455 18 78 / 0 541 455 18 78 numaralı telefonlardan okulumuzu arayarak da başvuru yaptırılabilir.

Başvuru esnasında öğrencinin kimlik bilgileri, okuduğu okul ve sınıf düzeyi, Veli kimlik ve iletişim bilgilerinin verilmesi gerekmektedir.

SINAVDA HANGİ DERSLERDEN SORU ÇIKAR?

  • Türkçe
  • Matematik
  • Fen ve Teknoloji
  • Sosyal Bilgiler
  • İngilizce

YANLIŞ SORULAR DOĞRU CEVAPLARI ETKİLER Mİ?

Her testin puanları hesaplanırken, o testte verilen yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılacaktır. Bu nedenle, cevabından emin olunmayan sorular cevaplandırılmamalıdır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Asil ve Yedek olmak üzere iki tür liste oluşturulur. Asil listedekiler bursluluk sınavından on gün sonra sınava giren öğrencilerin velileri aranarak ya da velilere mail yollanarak öğrencinin burs alıp almadığı ya da burs oranı hakkında bilgi verilerek okulumuza davet edilir. Kontenjan açığı kalırsa yedek listeye dönüş yapılır.