İstanbul Ticaret Odası Doktora Burs Başvurusu

Aşağıda belirtilen burs başvuru koşullarını sağlamanız durumunda, 2 Ekim – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında ik.ito.org.tr adresinden burs başvurularınızı yapabilir, ayrıca burs başvuru süreciyle ilgili bilgilendirmeleri Odamız internet sitesi ito.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

Mevcut bursiyerlerimizin yeniden başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır.

Doktora Bursları:
Doktora bursları, sadece İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul il sınırları içerisinde bulunan devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere veya yurt dışında bulunan yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gören doktora öğrencilerine verilir. Yurt dışı doktora bursu, başvuru esnasında doktora programının bölümü, çalışma alanı ve tez konusunu resmi belge ve beyan ile ileten öğrenciler içinden Burs Komitesince onay verilen doktora öğrencilerine tahsis edilir.

Doktora programlarında öğrenim gören öğrencilerden;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan,
  • Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca verilen öğrenim bursu da dâhil olmak üzere herhangi başka bir kurumdan karşılıksız burs almayan,
  • Yüksek lisans bitirme veya doktora genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 76,66 olan doktora öğrencileri burslarımıza başvurabilir.