2023-2024 GSB KYK Burs Başvurusu

2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvuruları başladı.

Gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanı sunmanın yanı sıra onları maddi açıdan da destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs/kredi başvurularını almaya başladı.

Başvurular için son gün 19 Ekim

19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

Kimler başvurabilecek?

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

Başvuruda dikkat edilmesi gerekenler

Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Özel durumlu öğrenciler

Başvuruda özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmiyor. Başvuru ekranında özel durum [şehit/gazi çocukları (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular vs.] beyan eden öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu

Kısa Kısa KYK Burs Başvurusu Hakkında Herşey!

KYK bursu sık sorulan sorular

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

KYK burs başvurusu yapıldıktan sonra sonuçlar resmi olmayan tarihlere göre tahmini Aralık ayının 2. haftası açıklanmaktadır. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK Bursu Ne Kadar Olacak?

Şu an için üniversite öğrencileri 1250 TL, yüksek lisans öğrencileri 2500 TL ve doktora öğrencileri 3750 TL alıyor. Buy seneki tahminimiz tüm burs ve kredilere %60 civarında bir zam gelmesi. Daha fazla detay için tıklayın.

Üniversiteden Ayrılma / Dondurma Durumunda KYK Bursu Kesilir mi?

Üniversiteden ayrılan öğrencinin KYK bursu kesilir. Üniversiteyi donduran öğrenci ise kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir. Daha fazla detay için tıklayın.

Çalışan Öğrencinin KYK Bursu Kesilir Mi?

Sigortalı olsun ya da olmasın çalışan öğrencinin KYK bursu kesilmez. Daha fazla detay için tıklayın.

Hazırlık sınıfı öğrencileri KYK kredi/bursu alabilir mi?

Hazırlık sınıfı öğrencileri de KYK burs başvurusu yapabilir ve bu bursu alabilir. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK bursu alan Başbakanlık VGM bursu alabilir mi?

KYK bursu alan öğrenci VGM bursu alamaz. Ancak KYK kredisi alan VGM bursu alabilir. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

KYK burs başvurusu ne zaman yapılcak sorusundan sonra en çok sorulan sorulardan biri. KYK ödemeleri TC kimlik numaralarının son hanesine göre Kasım ayı sonunda yapılır. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK’ya ayrıca kendi sorularımı nasıl sorabilirim?

Twitter’dan @KYK_DESTEK hesabından veya telefon numarası: 444 1961

KYK Kurumsal İletişim Merkezi Bilgileri

Başbakanlık Bursu Nedir?

Eskiden KYK bursuna Başbakanlık bursu deniliyordu. Şimdi de VGM başbakanlığa bağlı olduğu için buna deniliyor. Bunlar dışında öyle bir burs yok. Daha fazla detay için tıklayın.

İkinci Öğretimler KYK Bursu Alabilir Mi?

İkinci öğretimler de KYK burs başvurusu yapabilir ve bu bursu/krediyi alabilir. Daha fazla detay için tıklayın.

Açıköğretim veya uzaktan eğitim okuyan KYK bursu alabilir mi?

Açıköğretim veya uzaktan eğitim okuyan üniversite öğrenciler maalesef KYK bursu veya kredisi alamıyor. Daha fazla detay için tıklayın.

Hem burs hem de öğrenim kredisi birlikte alınabilir mi?

Hayır alınamaz. Sadece burs veya sadece kredi alabilirsiniz. Daha fazla detay için tıklayın.

Aynı Aileden Birden Fazla Kişiye Burs Verilir Mi?

Evet verilebilir, bunların örnekleri de var. Aynı aileden birden fazla kardeşe burs veya kredi verilebilir. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK bursu sınıfta kalınca kesilir mi? Okulun uzaması durumu

Normal öğrenim süresi kadar süre burs verilir. Sınıfta kaldığınız seneler için burs verilmez. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK bursu ne olursa krediye döner?

Başarısız olmanız durumunda bursunuz krediye döner. Not ortalaması 4’lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olması durumunda bursunuz devam eder. Belli sayıda dersten kalırsanız da bursunuz kesilebilir. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK öğrenim kredisi bursa döner mi?

KYK kredisi alan öğrencilerin kredisi başarı durumu değişse bile bursa dönüşmez. Sadece öncelikli öğrencilerle alakalı bir istisna var. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK Öğrenim Kredisi Nasıl İptal Edilir?

KYK kredisi almak istemiyorsanız e-devlet üzerinden iptal edebilirsiniz. Daha fazla detay için tıklayın.

Cumhurbaşkanlığı Bursu Nedir? Böyle Bir Burs Var Mı?

Cumhurbaşkanlığı direkt olarak verdiği bir burs bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı bursu diye bir burs yok. Diğer burslarla isimleri karıştırılmaktadır. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK öğrencilere toplu ödeme yapacak mı?

Üniversiteye yeni başlayan ve yeni kredi alanlar geriye dönük Ekim, Kasım, Aralık aylarının burslarını toplu alabilir. Daha fazla detay için tıklayın.

Hangi Durumlarda KYK Öğrenim Kredisi Kesilir?

KYK burs başvurusu yapmış ve kredi almış öğrencilerin kredileri de kesilebilir. Bunun için KYK bir liste yayınlamıştı. O liste için tıklayınız.

Kısa Kısa KYK Yurt Başvurusu Hakkında Herşey!

Hep KYK burslarından bahsettik. Biraz KYK. yurtlarından bahsedelim.

Aşağıda biz sık sorulan soruları yanıtlamaya çalıştık ancak hepsini. listeye ekleyemedik. KYK yurtlarından daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Pandemiden dolayı bu sene tarihler ileri sarktı. KYK yurt başvurularını Eylül ayı içerisinde bekliyoruz. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Bir İşte Çalışabilir Mi?

Hayır eğer KYK yurdunda kalıyorsan başka bir işte çalışamazsın. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK yurtlarıyla alakalı Sık Sorulan Sorular

KYK’nın kendi resmi kaynaklarından alınmıştır. KYK Yurtlarıyla İlgili Sık Sorulan Sorular ve Bilgiler İçin Tıklayın!

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurt ücretleri aylık 522TL‘dir. Ancak bunun dışında da farklı yurtlar için farklı yurt ödemeleri vardır. Daha fazla detay için tıklayın.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Geçtiğimiz yıllarda Eylül’ün ilk haftası açıklanıyordu. Pandemiden dolayı takvimler çok değişti. Tam bir tarih için resmi kaynakları takip ediyor olacağız. Daha fazla detay için tıklayın.

Ara Sınıf Öğrencileri KYK Yurt Başvurusu Yapabilir Mi?

Ara sınıf öğrencileri de başvurabiliyor. Detaylar ve daha fazlası için tıklayınDiğer Sık Sorulan Sorular

1 Comments

  • Çok iyi

Comments are closed.