Mesudiyeliler Vakfı Burs Başvuruları

Burslar, MESUDİYELİLER VAKFI tarafından, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde öğrenimlerini sürdürmek için ailesinin desteği yetersiz olan öğrencilere karşılıksız olarak verilmektedir.

MESVAK BURSU
Kısa adı MESVAK olan MESUDİYELİLER VAKFI tarafından, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs verilmektedir. Vakıf 1996 yılından bugüne kadar 2.674 öğrencinin eğitimine katkıda bulunmuştur.

2023-2024 ÖĞRETİM YILI İÇİN BURS BAŞVURU KOŞULLARI VE BELGELER

AÇIKLAMALAR
1- Burs, MESUDİYELİLER VAKFI tarafından, Vakfımızın sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde öğrenimlerini sürdürmek için ailesinin desteği yetersiz olan öğrencilere karşılıksız olarak verilmektedir.

2- Mesudiyeliler Vakfının verdiği karşılıksız burstan yararlanmak isteyen adayların:
Şehit veya Gazi çocukları ile ekonomik desteğe gereksinimi olan kız çocukları öncelikli olmak üzere;
– T.C. Vatandaşı ve Nüfus kütüğünün Mesudiye’de bulunuyor olması, yeni kimlik sahibi olanların Aile nüfus kayıt örneğini müraat esnasında ibraz etmesi (E-Devletten tedarik edilebilir)
– Türkiye sınırları içerisinde Devlet Üniversitelerinde ve Özel/Vakıf Üniversitelerinde %100 burs hakkı ile okuyan, 4 yıl ve üzeri eğitim veren üniversitelerde TAM ZAMANLI okuyor olması gerekmektedir.

3- Aynı ailen birden fazla burs başvurusu yapacak olan öğrencilerimizin her biri ayrı ayrı form dolduracaklardır.

4- Öncelikli olarak not ortalaması 2,50 ve üzeri olanların başvuruları değerlendirilecektir. Hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ÖSYM Puanını başvuru formuna yazmalıdır. Başvuru formunda not ortalaması/transkript veya buyıl Lisans eğitimine başlayanlar için ÖSYM Puanını gösterir belge MUTLAKA yüklenmelidir.

5- Başvuru formunda yeralan bilgilerin ve istenilen belgelerin eksik veya yanlış olması halinde öğrencinin burs
başvurusu reddedilir; yanlış beyan sonucu burs almış olanların bursu durdurulur ve daha önce yapılan ödemeler kendilerinden talep edilir.

6- Burslar, yönetim tarafından belirlenecek olan tarihlerde 2 taksit olarak hesabınıza yatırılacaktır.

67- Burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, 28 Eylül – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında başvurularını
yapabilirler. Bu tarihden sonra, başvuru sayfası kapatılacak ve ayrıca başvuru kabul edilmeyecektir.

8- Burs mülakat tarih ve yeri, başvuru sonrasında mülakata katılmaya hak kazanan öğrencilere SMS ile bilgi verilecektir. Dolayısıyla mülakat konusunda mesaj atmamanız ve telefonla aramamanız rica olunur. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.

BAŞVURU ESNASINDA ÖĞRENCİDEN İSTENEN BELGELER
(Eksik veya yanlış belge gönderenler kesinlikle mülakata davet edilmeyecektir.)
1- Nüfus Cüzdanı (Ön ve Arka yüzü JPEG veya PDF formatında başvuru formuna yüklenecektir)

2- Aile Nüfus Kayıt Örneği (JPEG veya PDF formatında başvuru formuna yüklenecektir) (E-Devletten tedarik edilebilmektedir)

3- Öğrenci Belgesi (Okuldan veya E-Devletten tedarik edilebilmektedir) JPEG veya PDF formatında başvuru formuna yüklenecektir)

4- Transkript/ÖSYM Sonuç Belgesi(Yeni Lisans Eğitimine Başlayanlar İçin) (Okuldan veya E-Devletten tedarik edilebilmektedir) JPEG veya PDF formatında başvuru formuna yüklenecektir)

BURS BAŞVURU FORMU (TIKLAYIN)