Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bursları

nevsehir-haci-bektasi-veli-universitesi-burslari

Öğrenimine devam ederken maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere çeşitli kurum, vakıf ve hayırseverler tarafından burs/kredi verilmektedir. Bu burs ve kredilerin başında ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere verilen kredi ve burslar gelmektedir. Kurum tarafından öğrencilere karşılıklı olarak öğrenim ve katkı kredisi, karşılıksız olarak ise burs verilmektedir. Başvurular ise kurumun www.kyk.gov.tr  web adresinden kabul edilmektedir.

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği aracılığıyla 1000 öğrenciye eğitim öğretim döneminde karşılıksız yemek bursu verilmektedir. Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü aracılığıyla hayırseverlerden ise yaklaşık 30 öğrenciye ise karşılıksız burs temin edilmektedir. Bunlarla birlikte Erasmus Anlaşması ile ortak bir üniversitede öğrenim görecek Nevşehir Üniversitesi Erasmus öğrencileri Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla AB Yürütme Ajansı’nda temin edilen hibeler ile desteklenmektedir.

Ayrıca öğrenciler ekonomik destek için üniversite birimlerinde kısmı zamanlı olarak çalışabilmektedir. Bunun için kısmi zamanlı çalışacak öğrenci duyurusunu üniversite web sayfasından takip edip ilana çıkan birimlere şahsen başvuru yapmak gerekmektedir.