Pakistan’da COMSATS Enformasyon Teknolojisi Enstitüsü Bursu

COMSATS Enformasyon Teknolojisi Enstitüsü’nün İİT Değişim Programı Çerçevesinde Sağladığı Burs İmkanı

Pakistan’da bulunan Güneyde Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim ve Teknoloji Komisyonu (COMSATS) Enformasyon Teknoloji Enstitüsü’nün (CIIT) sağladığı burs imkanlarına ilişkin olarak bu kez İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından söz konusu Enstitü’nün İİT Eğitim Değişim Programı çerçevesinde İİT üyesi ülkelerin öğrencilerine yönelik sonbahar dönemi için yüksek lisans (MSc) alanında çeşitli burs programları sağlanacaktır.

Başvuruların kabul edileceği alanlar:

1.Bilgisayar Bilimleri

2.Elektrik Mühendisliği

3.Meteoroloji

4.Yer Bilimleri

5.Çevre Bilimleri

6.Matematik

7.Fizik

8.Kimya

9.Uluslararası İlişkiler

10.Sürdürülebilir Su Sağlığı

11.Yönetim Bilimleri

12.Kalkınma Çalışmaları

13.Proje Yönetimi

14.Biyolojik Bilimler

CIIT Pakistan bursları, 1500 ABD Doları tutarındaki eğitim harcının tamamı ile bir defalık harçlarda (kabul, mezuniyet, güvenlik ve belge tescili) %30 indirimi kapsamakta olup, dönem kayıt ücreti, sağlık sigortası ve uçak bileti ücreti vs. kapsamamaktadır. Kendi mali imkanları ile başvuru yapacak adaylar için belirlenen ücretler CIIT’nin uluslararası öğrenci internet portalı olan aşağıdaki internet adresinde yer almaktadır;

http://ww3.comsats.edu.pk/internationalstudents/FeeStructureInt.aspx

İlgilenen adayların başvuru formlarını İİT Genel Sekreterliği P.O.Box 178, Jeddah 21411, Madina Road, Sharafiah District adresine iletmeleri, bir kopyasını ise CIIT Park Road, Tarlai Kalan, Islamabad, 45550 Pakistan veya e-posta: int.admissions@comsats.edu.pk adresine göndermeleri gerekmektedir.

Adaylar CIIT’nin kriterleri çerçevesinde akademik olarak yeterli kişiler arasından seçilecektir. Başarılı bulunanlar İİT Genel Sekreterliği tarafından bilgilendirilecek olup, CIIT kriterlerini taşıyan ancak İİT Burs Programı açısından yeterli olmayanlar ise kendi mali imkanları ile kabul almayı tercih edebileceklerdir.

Kabule ilişkin süreç, form ve uluslararası başvurular için hazırlanan rehber CIIT’nin internet sitesi www.comsats.edu.pk adresinde bulunan “International Students” başlığından indirilebilmektedir. Örneği ekte yer alan burslarla ilgili detaylı bilgilere aynı internet adresinden ulaşılabilmektedir.

Başvuruların 15 Aralık 2015 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.