Palet Montessori Yurtdışı Eğitim Burs Başvuruları

PALET MONTESSORİ EĞİTİM KURUMLARI;

Eğitim Fakültesi başta olmak üzere, Sosyal Bilimler, Temel Bilimler alanında eğitim gören ya da yeni mezunlarına katkı sağlamak, mesleki ve dil gelişimlerini desteklemek amacıyla LONDRA ve CONNECTICUT’ta anlaşmalı eğitim programı düzenleyecektir.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Eğitim Fakültesi 3. – 4. Sınıf öğrencileri ve mezunları.
Sosyal Bilimler, Temel Bilimler Fakültesi 3.- 4. Sınıf öğrencileri ve mezunları.
İlgili Fakültelerde Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrenciler.
Anaokulu, okul öncesi ya da ilkokul eğitimi veren kurumlarda çalışan eğitimciler.

BAŞVURU ŞARTLARI?

Tercihen İngilizce seviyesi B1
Lisans öğrencileri için not ortalaması min. 2,5 / 4.00
Sürekli öğrenmeye açık olmak,
Tercihen İstanbul’da ikamet ediyor olmak,
Palet tarafından sunulacak kariyer fırsatlarına açık olmak,
35 yaşın altında olmak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular 10-30 Haziran 2015 tarihleri arasında Palet Eğitim Kurumları internet sitesinden yapılır. (www.paletmontessori.com )

Yapılan başvuru mülakatları 01-09 Temmuz tarihleri arasında yüz yüze ya da Skype üzerinden gerçekleştirilecek olup, kesin sonuçlar 15.09.2015 tarihinde ilan edilecektir.

Katılımcıların, yurtdışı eğitim ve staj programı boyunca tüm ihtiyaçları Palet Eğitim Kurumları tarafından karşılanacaktır. ( Vize, yurtdışı konaklama, ulaşım, yeme-içme, yaşam masrafları dâhil)

Program öncesi, sırası, sonrasında Palet başvuran tüm adaylara iş teklifinde bulunabilir. Program destekçisi Mental İK tarafından kabul alan katılımcılara kariyer planlama destek hizmeti ücretsiz olacak sunulacaktır. Ayrıca Mental İK tüm başvuranlara çeşitli kariyer fırsatları sunabilir.

Program başvuruları için; aşağıdaki linkten Mental İnsan Kaynakları Portalı’na yönlendirileceksiniz. Bu başvuruyu yapmakla, Mental İK tarafından size sunulacak kariyer fırsatlarından da haberdar olmayı kabul etmiş olacaksınız.

Londra

Eğitim Başlangıç Tarihi: 11 Eylül 2015

Eğitim Bitiş Tarihi: 25 Haziran 2016

Dr. Montessori tarafından 1961 yılında kurulan Maria Montessori Enstitüsü, Uluslararası Montessori Birliğine bağlı İngiltere’nin ilk ve tek Montessori eğitim merkezidir. Eğitime katılanlar Montessori ilke ve pratikleri hakkında eğitim programı boyunca verilen dersler, münazaralar, mütalaa ve öğretme pratikleriyle derinlemesine bilgi ve tecrübe sahibi olurlar. Maria Montessori Enstitüsü derinlemesine kapsamlı eğitiminin sonunda Uluslararası Montessori Birliğince tanınan sertifikasını eğitime katılanlara takdim etmektedir.

Eğitim programına kabul edilen adaylar yaklaşık 10 ay boyunca Londra’da bulunan Maria Montessori Enstitüsü’nde eğitim alacaktır ve adaylar Palet Montessori Eğitim Kurumları tarafından istihdam edilecektir. Adayların eğitim aldığı süre boyunca, eğitim, konaklama, ulaşım ve yaşam maliyetleri Palet Montessori Eğitim Kurumu tarafından karşılanacaktır.

Connecticut

Eğitim Başlangıç Tarihi 2016: 20 Haziran 2016–5 Ağustos 2016

Eğitim Başlangıç Tarihi 2017: 19 Haziran 2017-14 Temmuz 2017

Eğitim Başlangıç Tarihi 2018: 21 Haziran 2018- 16Temmuz 2018

Connecticut Montessori eğitim merkezi Connecticut bölgesindeki Montessori birliğinin bu alandaki ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla CREC tarafından 2003 yılında kurulmuştur. Öncelikli hedefleri Dr. Maria Montessori’nin bilimsel teorilerini temel alarak çocuk gelişiminin bilimsel keşifleri doğrultusunda verilen eğitimleri teşvik etmek ve desteklemektir. Montessori aktivitelerinde mezunlarına ve bölgedeki Montessori okullarına sürekli destek sağlayan merkez eğitim kurumudur. Öğrenciler eğitim programını başarıyla bitirdiklerinde uluslararası Kabul gören AMI diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğitim programına kabul edilen adaylar, 3 yıl boyunca yaz aylarında yaklaşık 45’er günlük süreler içerisinde Amerika’da bulunan Connecticut Montessori eğitim merkezinde eğitim alacaktır ve adaylar 2016 yılında başlayacak olan eğitim programı öncesi Palet Montessori Eğitim Kurumları tarafından istihdam edilecektir. Adayların eğitim aldığı süre boyunca, eğitim, konaklama, ulaşım ve yaşam maliyetleri Palet Montessori Eğitim Kurumu tarafından karşılanacaktır.

PROGRAMA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ