SCA Müzik Vakfı Burs Başvurusu

Çoksesli müzik eğitimine katkı sağlamak amacıyla Müzik öğrenimi gören öğrencilere, bütçe olanakları ölçüsünde karşılıksız burs verilmesine 1980’lerde başlandı. Bugüne kadar, 439 öğrenci bu burslardan yararlandı.

Vakfımız çalışmalarını uluslararası boyutta sürdüren Ayşe Önder (besteci), Atilla Aldemir (kemancı) gibi eski bursiyerleri ile gururlanmaktadır. Genç yaşta yaşama veda eden Benyamin Sönmez de Vakıf bursiyerlerinden biridir.

Burslara İlişkin Esaslar;

Bursların Amaç ve Niteliği:

Vakfın bursları Vakfın amaçları doğrultusunda evrensel çoksesli müzik ve müzikli sahne sanatları ile müzik bilim ve müzik eğitimi dallarında öğrenim görmekte olan yetenekli, çalışkan, başarılı; ancak maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere katkı sağlamak amacı ile verilmektedir.
Burslar, yukarıda sayılan dallarda müzik öğretimi yapılan kurumlardaki öğrencilere öğrenimleri süresince; karşılıksız olarak; aylık ödemeler şeklinde tahsis edilir.

Burs verilecek öğrencilerde aranacak nitelikler:

Müzikli sahne sanatları ile müzik bilimi ve müzik eğitimi dallarında öğretim yapılan bir kurumda kayıtlı öğrenci olmak,
Burs için başvuru yaptığında önceki yıllardaki derslerden borçlu olmamak; dönem veya sınıf tekrarı yapmamış bulunmak,
Maddi durumunun sınırlılığı “Burs Formu”nda istenilen biçimde belgelemiş olmak,

Bursun Devamı:

Daha önce kendilerine burs verilmiş olan öğrenciler, öğrenimleri devam ettiği sürece, her yıl Temmuz ayının sonuna kadar, burslarının uzatılması için Vakıf Genel Sekreterliği’ne bir dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu dilekçeye öğrenim durumlarını belirten, öğretim kurumunca onaylanmış bir öğrenim durumu ve başarılı olduğunu gösterir onaylanmış bir eklemeleri şarttır. Bu şartlar yerine getirilmediği takdirde burslar kesilir.

Bursun Kesilmesi:

Herhangi bir nedenle öğrenimlerini yarıda bırakan öğrenciler, öğretim kurumundan ilişkilerini kestikleri ay içinde; öğretim kurumunu bitiren öğrenciler ise o yıl en geç Ağustos ayı sonuna kadar; Vakıfa durumlarını bildirmek zorundadırlar. Bu hükmü yerine getirmeyen öğrencilere Vakıfça fazladan yapılan burs ödemelerinin geri alınması yoluna gidilir.

Banka Bilgisi:

Öğrencilerin burs aylıkları her ayın başında; öğrencinin T. Vakıflar Bankası şubelerinden birinde açtıracağı burs hesabına; banka havalesi yoluyla ödenir.

Burs Süresi:
Vakıf bursları normal olarak Ekim ayı başından geçerli olmak üzere verilir, öğretimini tamamlayan öğrencilerin bursları ise Eylül ayı sonunda kesilmiş olur.

Başvurular Temmuz ayı sonuna kadar alınmaktadır, istenilen belgeler;
Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Burs İstek Formu (imzalı),
Formu indirmek için tıklayınız.
Dilekçe (adres, telefon, e-mail),
Özgeçmiş,
Ana dalı ve kurum öğretim üyelerinden birinin, öğrencinin yetenekli, başarılı, bursa layık olduğunu belirten öneri mektubu,
Bir önceki yılın öğrenim durumunu belirleyen, öğrenci işlerince onaylanmış öğrencilik ve başarı durumu belgesi,
Başvuru yılında çekilmiş renkli vesikalık iki adet fotoğraf,
Öğrenci velisinin (babası ve annesi)  çalıştığı işyerinden aylık gelirini belirleyen belge
.

Burs başvuruları;

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Tunalı Hilmi Cad. 114/43 Kavaklıdere/ANKARA

adresine eldenposta veya kargo yolu ile ulaştırılmalıdır.