TOG Kardelenler Bursu Başvuruları

toplum-gonulluleri-vakfi-tog-logo

Kardelenler Bursu, sayısal bölümlerde okuyan kadın öğrencilerin eğitim hayatında daha çok yer almasını sağlamayı ve onlara eğitim hayatları boyunca destek olmayı amaçlıyor.

TOG Kardelenler Bursu’na başvuru kriterleri nedir?

* Bu bursa; Mühendislik Bölümleri, Fen Edebiyat Fakülteleri’nin Sayısal bölümleri, İşletme / İktisat / İstatistik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Hukuk bölümlerinde okuyan kadın öğrenciler başvuru yapabilir.

* TOG Kardelenler Bursuna başvurmak ara sınıf olsan bile için önceden TOG gönüllüsü olma şartı aranmıyor.

* Başvuru yapmak için vakıf /devlet üniversitesi, 1.öğretim/2.öğretim ayrımı yok.

Yukarıda sıralanan şartları karşılıyorsan başvuru yapabilirsin.

TOG Kardelenler Bursu’na nasıl başvurabilirim?

TOG Kardelenler Bursu’na buraya tıklayıp online formu doldurarak başvuru yapabilirsin. Başka bir işlem yapmana gerek yok.

 Başvurular nasıl değerlendiriliyor?

Başvuru formları, önceden belirlenmiş kriterlere göre internet üzerinden otomatik olarak puanlanıyor. Bu puanlamada, öğrencinin ikamet durumu, aylık gelir ve gideri, engellilik durumu, ebeveynlerin hayatta olup olmadıkları, sosyal güvenceleri, iş durumları, gönüllülük durumu, TOG projelerinde aktif olma durumu, akademik başarı durumu, sosyal başarı durumu gibi kriterler öncelikli oluyor.

Bu sıralamada yüksek puan alan adaylar düzenlenen burs mülakatlarına davet ediliyorlar. Bu mülakatlarda seni daha yakından tanımayı amaçlıyoruz. Bu dönemde çok yoğun başvuru aldığımız için maalesef tüm adayları mülakata davet edemiyoruz. Başvurusu olumsuz sonuçlanan adayları mutlaka e-posta ile bilgilendiriyoruz. Sen de bu arada sistemden T.C kimlik numaranla başvuru durumunu görebilirsin.

Mülkatlardan sonra ise olumlu ya da olumsuz tüm sonuçlar ile ilgili yine seni bilgilendireceğiz.

TOG Kardelenler Bursu miktarı ve süresi nedir?

TOG Kardelenler Bursu miktarı 255 TL’dir. Bursiyere, aylık ödemeler halinde yıllık 10 ay süreyle bursu ödeniyor. Ağustos ve Eylül aylarında ödeme yapılmıyor.

Peki TOG Kardelenler Bursiyeri olduktan sonra neler yapmam gerekiyor?

Burs alan öğrenci Burs Komitesi tarafından hazırlanan sözleşmeyi imzalaması ve sözleşmedeki maddelere uyması gerekiyor.

Bursun devamı için ise 2 tane çok önemli kriter var:

1- TOG Kardelenler Bursları’nın herhangi bir geri ödemesi yok. Ancak TOG bursiyerlerinin burs aldıkları süre boyunca haftada en az 4 saat TOG bünyesinde gönüllü faaliyetlere katılmalarını ve bunu bizlere raporlandırmalarını bekliyoruz.

2- Bursiyerlerimizden her yıl dönem arası ve sonunda akademik durumlarını gösteren not çizelgesi (transkript) ve öğrenci belgesi talep ediliyor. Ayrıca akademik başarı not ortalamasının Burs Komitesi tarafından belirlenen notun üzerinde olması bekleniyor.

** TOG Kardelenler Bursu kapsamında; ilköğretim, lise ve yüksek lisans/doktora öğrencilerine yönelik bir burs programı bulunmuyor.  

Online Başvuru

1 Comments

  • Neden sağlık alanı dahil değil

Comments are closed.