TÜRKKAD Burs Başvurusu Başladı!

2023-2024 eğitim-öğretim yılı burs başvurularını 26-31 Ağustos tarihleri arasında burs.turkkad.org adresinden yapabilirsiniz.

  1. Burs başvuru formundaki tüm maddeleri cevaplamak zorunludur.
  2. Bazı maddeler belli uzunlukta metin yazmanızı gerektirmektedir ve bunları cevaplamanız da zorunludur.
  3. “Kaydet” tuşuna bastıktan sonra başvuruya geri dönüş ve düzeltme mümkün değildir.
  4. Aynı TC Kimlik numarası ile birden fazla kere müracaat mümkün değildir.
  5. Formu doldurmaya başlamadan önce soruları inceleyiniz. Doldurmak için yeterli zamanı ayıracağınızdan emin olduğunuzda başvuruya başlamanızı tavsiye ederiz.

2023-­2024 öğretim yılı burslarından yararlanmak için 26-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında bu sayfadan burs başvurusunda bulunabilirsiniz.

a) Başvurular sadece online olarak alınmaktadır; başvuru sırasında herhangi bir belge istenilmemektedir. Başvurunun kabul edilmesi halinde istenen belgeler, burs kazananların listesi ile birlikte ilan edilmektedir.

b) Burslarımız yalnızca üniversite öğrencileri içindir. (Lisans ve önlisans öğrencileri ile vakıf ve devlet üniversitelerinde öğrenci olanlar başvuruda bulunabilirler).

c) Başvuru formu burs.turkkad.org sayfasında 26 Ağustos 2023 itibariyle aktif hale gelecektir.

d) Burslar karşılıksızdır ve yılda 10 ay olmak üzere öğrenim süresi boyunca (okul dört yıllık ise dört yıl) verilmektedir. Bursiyerin GANO’su her yıl en az 2.20 olmalıdır. Bu seneki burs miktarı henüz belirlenmemiştir.

e) Ara sınıflardan da müracaat kabul edilmektedir.

f) Başka kurumlardan burs alıyor olmak ya da başka bir kurumun bursuna başvurmuş olmak, bursa müracaata engel değildir.

g) Bu sene, mevcut bursiyerlere ek olarak yaklaşık 30 yeni bursiyere burs verilmesi planlanmaktadır. Burs başvurusunda bulunanların bu kısıtlı sayıyı dikkate alarak başka kurumların burs başvurularını da takip etmeleri yararlarına olacaktır.

h) Değerlendirmeler elektronik olarak yapılmakta, gerekirse bursiyer adayları ile telefonda görüşülmektedir .

Burs almaya hak kazananlar 2 Ekim 2023 tarihinde www.turkkad.org sayfasında ilân edilecektir.

Burslarımız ile ilgili diğer sorularınız için TÜRKKAD İstanbul Yüksek Öğrenim Burs Yönetmeliği‘ni inceleyiniz. Sorularınızı burs.istanbul@turkkad.org adresine iletebilirsiniz.

Aşağıdaki formu doldurarak burs başvurusunda bulunabilirsiniz. Aynı TC kimlik numarası kullanılarak bir kere kayıt yapılacağından FORMU DİKKATLİ DOLDURUNUZ.

1 Comments

  • Bende de oldu bu rakam yazarken küsuratı virgülle değil, noktayla ayırın öyle kabul ediyor.

Comments are closed.