Ufuk Üniversitesi Bursları

Ufuk Üniversitesi olarak, öğrencilerimize daha iyi eğitim imkanları sunmak ve mali yüklerini hafifletmek amacıyla çeşitli burs ve indirim seçenekleri sunuyoruz. İşte sunulan fırsatların ayrıntıları:

  1. YKS Bursu/İndirimi: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunda belirtilen önlisans ve lisans programları için burslu ve indirimli kontenjanlar sunuyoruz.
    • YKS Burslu Kontenjanlar: %100 burslu kontenjanlar programın toplam kontenjanının %15’ini oluşturur.
    • YKS İndirimli Kontenjanlar: %50 ve %25 indirimli kontenjanlar, programın toplam kontenjanı içinde yer alır. İndirimli kontenjanlardan sadece bir tanesi seçilebilir.
  2. Şehit Yakını Bursu: Terörle mücadelede veya 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetler personelinin eş ve çocukları için %100 burslu kontenjanlar sunulur.
  3. Personel Çocukları Öğrenim Ücreti İndirimi: Üniversitemiz personelinin çocuklarına öğrenim ücretinin %50 indirimi sağlanır. YKS indirimi ile birlikte toplam indirim oranı %75’i aşmaz.
  4. Kardeş İndirimi: Bir öğrencinin ardından gelen kardeşlere %10 indirim uygulanır.
  5. Engelli İndirimi: %40 ve üzeri engelli raporu olan öğrencilere %10 indirim sağlanır.
  6. Gazi ve Gazi Yakını İndirimi: Gazi ve gazi yakınlarına (eş-çocuk) %25 indirim uygulanır.
  7. Milli Sporcu İndirimi: Milli sporculara %20 indirim sağlanır.
  8. Birden Fazla Statüde İndirim: Birden fazla indirim oranlarının toplamı %75’i aşmaz.
  9. Diğer Burs/İndirim: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklarına Türkiye Bursları kapsamında burslu veya indirimli kontenjanlar belirlenir.
  10. Milli Sporcu Bursu: Son 4 yıl içinde başarılı olan sporculara %100 öğrenim ücreti bursu verilir.
  11. Başarı İndirimi: Öğrencilere akademik başarılarına bağlı olarak, belirli indirimler sağlanır. Başvuru koşulları ve detayları “Ufuk Üniversitesi Burs ve İndirim Yönergesi”nde belirtilmiştir.

Bu sunulan burslar ve indirim seçenekleri normal eğitim süresi boyunca geçerlidir. Detaylı bilgi ve daha fazla ayrıntı için Ufuk Üniversitesi Burs ve İndirim Yönergesi‘ni inceleyebilirsiniz.