Üsküdar Üniversitesi Yatay Geçiş Bursu

Yatay Geçiş Destek Bursu

Üniversitemize yatay geçiş yapan öğrencilerden kendi üniversitesinde herhangi bir burs veya indirimi olan öğrencilere ve devlet üniversitesinden yatay geçiş yapan öğrencilere %75 ‘ e varan oranlarda burs desteği sağlanmaktadır.

Tıp Fakültesi 2. ve 3. Sınıfa hem yurt içinde hem de yurt dışından yatay geçiş ile kayıt yaptıracak öğrencilere %50 burs desteği sağlanmaktadır.

Destek bursları burs komisyonu tarafından öğrencinin daha önceki burs durumu ve taban puanı dikkate alınarak belirlenmektedir.

Taban puanı ilgili bölümün %75, %50 veya %25 indirimli seçeneklerinden birine tutan öğrencilere puanlarının tuttuğu oranda burs desteği sağlanmaktadır.

Taban puanı ilgili bölümün ücretli seçeneğine tutan öğrencilere %25 burs desteği (Psikoloji bölümü hariç) sağlanmaktadır.

Yatay Geçiş Başarı Bursu

Öğrencinin okulundaki ağırlıklı genel not ortalamasının 3,50-4,00 arasına olması durumunda belirlenmiş olan destek bursuna ilave 3.50-3.74 % 10, 3.75-4.00 %20 oranında burs desteği sağlanmaktadır.

Daha önce kendi okulunda önemli bilimsel çalışmalarda bulunmuş, sosyal sorumluluk projeleri geliştirmiş veya okul takımlarında aktif olarak yer almış olan öğrenciler bu durumlarını belgelendirmeleri ve burs komisyonu’nun uygun görmesi şartıyla ilave burs desteği alabilirler.