Acıbadem Üniversitesi Bursları

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi bursları ve indirimleri aşağıda sıralanmıştır;

  • ÖSYS Bursu
  • ÖSYS %25 ve %50 İndirimi
  • Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu
  • Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu (KAVDEB)
  • Lisans Programları Akademik Başarı Bursu
  • Özel İndirimler

ÖSYS Bursu

ÖSYS sınav kılavuzunda belirtilen burslu öğrenci kontenjanlarına yerleşen öğrencilere verilen ve sadece eğitim ücretinin tamamını (%100’ünü) kapsayan karşılıksız burslardır.

Barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. konular ÖSYM Bursu kapsamı dışındadır.

ÖSYM bursu hakkı kazanan öğrenciler ayrıca Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu’na başvurabilirler.

ÖSYS %25 ve %50 İndirimi

ÖSYS sınav kılavuzunda belirtilen indirimli öğrenci kontenjanlarına yerleşen öğrencilere verilen ve sadece eğitim ücretinin %25 veya %50‘sini kapsayan karşılıksız öğrenim ücreti indirimidir.

Barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. konular ÖSYS %25 veya %50 İndirimi kapsamı dışındadır.

ÖSYS %25 veya %50 İndirimi hakkı kazanan öğrenciler ayrıca Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu’na başvurabilirler.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesine 1. veya 2. tercihi olma koşu ile ÖSYS %100 burslu olarak yerleşmeye hak kazanan öğrencilere sağlanan burstur.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesine 1. veya 2. tercihi olma koşu ile ÖSYS %100 burslu olarak yerleşmeye hak kazanan öğrencilere sağlanan Üstün Başarı Bursu aşağıdaki destekleri içerir;

  • Eğitim-Öğretim ücretinin tamamını,
  • Öğrencinin masraflarına katkı olarak her eğitim yılında Ekim-Mayıs ayları arasındaki 8 ay sürede aylık 4.500 TL maddi destek,
  • Öğrencinin koşulları sağlaması durumunda ücretsiz yandal yapabilme olanağı,
  • Eğitim öğretim döneminde hafta içi ve hafta sonu kampüs yemekhanesinde ücretsiz sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği,
  • Öğrenci yurdunda iki kişilik odalarda eğitim öğretim süresince ücretsiz konaklama

Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu alan öğrencilerimize ödenen aylık maddi destek ile ilgili olarak; 2022-2023 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu alan öğrencilerimize 9 ay süreyle ödenen aylık 2.000 TL olarak yapılan maddi destek ödemeleri yeni eğitim öğretim yılının ekim ayında başlayacak olması kaynaklı 8 ay boyunca 4.500 TL olarak güncellenmiştir. Bu güncelleme 2022-2023 eğitim öğretim dönemindeki 9 aylık ödeme planına göre 100% artışa ve aylık 4.000 TL ye denk gelmektedir.

TÜBİTAK Olimpiyatları ve TÜBİTAK proje başarısı ile elde edilen ek puanlı sıralamalar “Üstün Başarı Bursu” kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır. Üstün Başarı Bursu sadece YKS sıralaması ile yerleşecek öğrencileri kapsamaktadır.

Lisans Programları Akademik Başarı Bursu

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Lisans Programlarında ÖSYS Bursu (%100) almaya hak kazananlar ve hazırlık sınıfında okuyanlar hariç olmak üzere eğitim yılı sonunda toplam genel ağırlıklı not ortalaması 4 üzerinden 3,76-4,00 arasında olan öğrencilere % 20; 3,50-3,75 arasında olan öğrencilere %10 burs verilir.

Lisans Programları Akademik Başarı Bursu, 1 eğitim yılı geçerli olup, takip eden eğitim yılında Akademik Başarı Bursu alabilmek için yeterli toplam genel ağırlıklı not ortalamasının alınması durumunda devam eder, altına düşülmesi durumunda kesilir.

Özel İndirimler

Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi – Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi – Malatya/Arapgir Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi İndirimi

  • Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi-Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Malatya/Arapgir Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi mezunlarına, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nde herhangi bir bölüm ve programa yerleşmeleri durumunda %50 öğrenim ücreti indirimi sağlanır.
  • Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi-Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Malatya/Arapgir Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi indirimi hakkı kazanan öğrenciler ayrıca Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu’na başvurabilirler.

Şehit ve Gazi Çocukları İndirimi

  • Önlisans, lisans ve lisansüstü programlara yerleşen şehit ve gazi çocuklarına %20 eğitim ücreti indirimi sağlanır. İndirimden yararlanabilmek için resmi kurumlarca verilmiş şehit veya gazi belgesinin ibraz edilmesi gerekir.
  • Şehit ve Gazi Çocukları İndirimi hakkı kazanan öğrenciler ayrıca Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu’na başvurabilirler.

Eğitimci ve Sağlık Profesyonelleri İndirimi

  • Önlisans, lisans ve lisansüstü programlara yerleşen eğitimciler (öğretmen, öğretim elemanları), tıp doktorları, diş hekimleri, eczacılar ve diğer sağlık profesyonelleri ile bu kişilerin eş ve çocuklarına %10 öğrenim ücreti indirimi sağlanır. İndirimden yararlanabilmek için ilgili kurumlarca verilmiş belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Acıbadem Kurumsal İndirimi

  • Önlisans, lisans ve lisansüstü programlara yerleşen Acıbadem Sağlık Grubu ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi çalışanları ile bu kişilerin eş ve çocuklarına %10 öğrenim ücreti indirimi sağlanır.
  • Acıbadem Sağlık Grubu ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nden ilişiği kesilen çalışan veya bu kişilerin eş ve çocuklarının Acıbadem Kurumsal İndirim hakları, kurumdan ilişiğin kesildiği eğitim yılı sonunda sona erer.

Kardeş İndirimi

  • Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nde okuyan kardeşlere beraber okudukları her yıl, her kardeş için %5 öğrenim ücreti indirimi sağlanır.

Burslar ve öğrenim ücreti indirimleri karşılıksız olup, azami öğrenim süresi (önlisans programlarında 4, dört yıllık lisans programlarında 7, beş yıllık lisans programlarında 8 ve altı yıllık programlarda 9 akademik yıl) boyunca devam eder. İngilizce hazırlık sınıfı okuyan öğrenciler için bu sürelere 1 yıl ilave edilir.

Ücretli programda yönerge kapsamında yer alan burs veya indirimlerin birden fazlasından yararlanmak için gerekli şartları sağlayan öğrenci, kendi açısından en avantajlı olan yalnızca bir tek burs veya indirim hakkından yararlanabilir. Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu (KAVDEB), Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi – Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Malatya/Arapgir Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi İndirimi, Lisans Programları Akademik Başarı Bursu, Şehit ve Gazi Çocukları İndirimi ve Kardeş İndirimi bu koşul kapsamında değildir.

ÖSYS % 25 ve %50 indirimi ile öğrenim gören öğrenciler sadece Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu (KAVDEB), Lisans Programları Akademik Başarı Bursu, Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi – Malatya/Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Malatya/Arapgir Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi İndirimi, Şehit ve Gazi Çocukları İndirimi ve Kardeş İndiriminden yararlanabilir. Bu öğrencilerin ödeyeceği öğrenim ücreti, kazanmış oldukları ÖSYS %25 veya %50 oranındaki indirime göre ödeyecekleri ücret üzerinden diğer burs veya özel indirim için yapılacak indirim yüzdesinin düşülmesi ile belirlenir.

Burs koşulları hakkında daha detaylı bilgiye Burs Yönergesi’nden ulaşabilirsiniz. Burs Yönergesi’ne ulaşmak için tıklayın.

Son Güncelleme: 19.07.2023