Açık Kapı Uygulaması ile Eğitim Yardımı

Açık kapı uygulaması, eğitim, sağlık, ulaşım, barınma vb. konularda valilik ve kaymakamlıklarla vatandaşın doğrudan irtibat kurabileceği , sorun istek ve önerilerini bu kurumlara gitmeden ulaştırabilecekleri ve başvurularını takip edebilecekleri e-devlete bağlı bir sistemdir.

Açık Kapıda Öğrenciler için neler var?

Öğrenciler, bu sistemi burs, gıda, barınma ulaşım gibi sorunlarını ya da eksiklerini dile getirebilecekleri bir program olarak kullanabiliyor. Yani okul, kayıt, ikamet, harç ücretleri gibi bir çok probleminizi ilgililere iletebileceğiniz bir alan işlevi görüyor.

Açık Kapı Burs Verir mi?

Gerçekten özellikle eğitim hayatınız ile ilgili bir maddi sorununuz varsa, somutlaştırmak suretiyle bu alan aracılığıyla ilgililerden yardım talep edebiliyorsunuz. Ancak burada mağduriyetinizi somutlaştırmanız çok önemli. Örnek olarak, uzaktan eğitim derslerini takip etmek için internet erişimim yok ya da bilgisayarım yok gibi.

Açık Kapı Başvuruları Ne kadar Sürede Sonuçlanıyor?

Başvuru yapmanız durumunda  size hemen bir mesaj geliyor ve yaklaşık 7 gün içerisinde de başvurunuz olumlu ya da olumsuz sonuçlandığı tarafınıza bildiriyor. Geri  dönüşler genellikle olumlu oluyor.

Başvuru için TIKLAYINIZ

1 Comments

  • acik kapıya basvuru

Comments are closed.