Adil Efendi Vakfı (ADEV) Bursu

BURS

Vakfımız, yüklendiği misyon ve sahip olduğu vizyon doğrultusunda çağımızın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek donanıma ve kabiliyete sahip, değerlerine bağlı genç nesillerin yetişmesi adına üniversite öğrencilerine burs desteği sağlamaktadır.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi maddi ve manevi destekleyen vakfımız, kuruluşundan bu yana yüzlerce öğrencinin ilim yolculuğunda yanında bulunmuştur.

Akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler ile bursiyerlerimiz ile ilgilenmek, onların ihtiyaçlarına cevap vermek edindiğimiz misyonlardan biridir. Adil Efendi İlim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı; sosyal yönü kuvvetli, sorumluluk sahibi, insani değerleri yüksek ve gönüllülük anlayışını benimsemiş üniversiteli gençlerimizin yanında olmaya devam etmektedir.

“2023-2024 Öğrenim Bursu Başvuruları Başlamıştır”

2023-2024 DÖNEMİ BURS KOŞULLARI

Burs Başvuru Bilgileri
T.C. vatandaşı ve uluslararası lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini sürdüren öğrenciler için ADEV Vakfı bünyesinde Burs Komisyonu tarafından belirlenmiş koşullar doğrultusunda yıllık (9 ay) boyunca burs verilir.

Başvuru Şartları

  • Türkiye’deki üniversitelerde lisans, yüksek lisans ya da doktora programına kayıtlı olmak
  • Ara dönem öğrenciler için not ortalaması 2.50 üzerinde olmak.
  • Burs başvurusu için en az bir referansa sahip olmak.

Başvuru Esnasında İstenilen Belgeler

1- Burs başvuru formu
2- Öğrenci belgesi (yeni başlayanlar için ösym sonuç belgesi)
3- Transkript
4- Nüfus Cüzdan fotokopisi
5- Banka Iban yazan dekont
6- Referans Mektubu

Başvuru Yeri

Başvurular, istenilen belgeler adilefendivakfi@gmail.com adresine “BURS BAŞVURU” konu başlığı ile gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuru ve Değerlendirme Tarihi

Başvuru Dönemi: 14 Ağustos – 5 Eylül 2023
Mülakat Dönemi: 5 Eylül – 20 Eylül 2023
Sonuçların Açıklanması: 25 Eylül 2023

Mülakat ve Bursiyerlerin Seçimi

– Adaylar, göndermiş oldukları belgeler doğrultusunda başarı ve ihtiyaç durumlarına göre sıralanmaktadır. Ön eleme sonrası mülakata davet edilmesi uygun görülen öğrenciler e posta veya telefon ile bilgilendirilecektir.

– Mülakata hak kazanan bursiyerler Vakıf genel merkezinde mülakata çağrılacaktır. Şehir dışında ikamet eden öğrenciler ile online görüşme sağlanacaktır.

– Referansı olmayan adayların başvuruları değerlendirilmeyecektir.

Burs Almaya Hak Kazanan Bursiyerlerin Yükümlülükleri

– Öğrencilerin burs başvurusu esnasında verdikleri bilgilerde, durumlarında ya da Vakfa teslim edilen belgelerin herhangi birinde (işe giriş, evlilik, dönem dondurma vb.) değişiklik olması durumunda derhal vakfa bilgi verilmesi zorunludur.

– ADEV Vakfının belli periyotlar ile toplantı, seminer vb. programlarına katılım zorunludur.

– Vakıf tarafından belirlenen proje, program, toplantı ve seminerlere talep edilmesi durumunda görev almakla yükümlüdür.

Bursun Kesilmesi

ADEV Vakfı, burs komisyonu tarafından alınacak kararlar doğrultusunda takdir hakkına haizdir. Akademik ve öğrenim başarı düzeyi, belirlenen vakıf bursiyeri yükümlülüklerine uymama, ekonomik ve medeni durum değişikliği konu başlıkları başta olmak üzere komisyon, öğrencinin bursunun kesilmesine karar verebilir.

Detaylı bilgi için

adilefendivakfi@gmail.com
90 541 477 51 51