Adıyaman İl Ve İlçeleri Eğitim Vakfı (ADVAK) Burs Başvurusu

Vakfımıza burs başvuruları başlamıştır! Başvurular 15 Eylül – 10 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılmaktadır. Bu tarihlerin dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Burs Başvuru Süreci

Burs almak isteyen yüksek öğrenim öğrencilerinin, Advak Burs Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Burs kazananlar, en geç bir hafta içerisinde vakıf yönetimince talep edilen BURS İSTEK FORMUnu doldurup imzalayarak istenen belgelerle birlikte vakıf yönetimine teslim etmeli veya posta ile göndermelidir.

Önemli Bilgi

Öğrenci arkadaşlarımızın dikkatine! Vakfımız yalnızca Ankara’da okuyan Adıyamanlı öğrencilere burs vermektedir.

Burs Başvuru Formu

Burs Başvuru Formunu aşağıdaki butona basarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Formu doldurduktan sonra, başvuru formunda belirtilen “başvuruda istenen belgeler” ile vakfımıza başvurmanız gerekmektedir.

Son müracaat tarihi: 10 Ekim 2024.

Başvuru Şartları

Burs verilecek öğrencilerde aranacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

  • Başarılı öğrenci olmak,
  • Burs almayı gerektirecek maddi desteğe ihtiyaç duymak,
  • Vakıf üniversiteleri ve ikinci öğretimde eğitim görmemek,
  • Sabıka kaydı olmamak.

Bursun Süresi

Burslar genellikle 1 Kasım – 30 Haziran tarihleri arasında, toplam 8 ay için ödenir.

Bursun Ödeme Şekli

Burslar aylık olarak ödenmektedir. Burs başvuruları her yıl her bursiyer için yeniden değerlendirilir. Bursa hak kazanmış öğrencinin, bu hakkının devamı için ilk burs almanın olumlu şartları aynen veya artarak devam etmelidir.

Burs Kazananların İlanı

Bursa hak kazanan öğrencilerin isimleri ile eğitim görmekte oldukları okullar, vakfın web sitesinde en geç Kasım ayı sonuna kadar ilan edilir ve bursiyerlere bildirilir.