Ahmet Çalık Vakfı Burs Başvurusu

Ahmet Çalık Vakfı, yüksek öğrenim üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu sunan bir kuruluştur. Bu yazıda, AÇV burs başvurularının nasıl yapıldığı, bursun kimlere verildiği ve başvuru şartlarının neler olduğu hakkında bilgi verilecektir.

Başvuru Süreci ve Şartları

AÇV burs başvuruları online başvuru formunun doldurulmasıyla gerçekleştirilmektedir. Başvurular, yılda 9 ay süre ile Ekim ve Haziran aylarında ödenecek burs miktarı henüz açıklanmamış olsa da, bu dönemlerde online başvuru yapılabilir.

Vakfın kuruluş amacı, eğitim, bilim, teknoloji, sosyal ve sağlık alanlarında hizmetlerde bulunmak ve insanlığa değer üretmek olarak belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda, teknoloji geliştirme alanında çalışan gençlerin, bilim insanlarının ve girişimcilerin teknoloji geliştirme süreçlerine katılmaları teşvik edilmektedir. Ayrıca, teknolojik faaliyetlerle ilgili bilimsel araştırmaları, eğitim çalışmalarını ve fikri faaliyetleri teşvik etmek amacıyla başarılı ve yetenekli üniversite öğrencileri burs ve yardımlarla desteklenmektedir.

Başvuru Koşulları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Hazırlık ve 1. sınıflar için aktif öğrenci statüsünde bulunmak, 2. sınıf ve üst sınıflar için 2.00 ve üzeri not ortalamasına sahip olmak.

AÇV bursları, başvuran öğrencilerin AÇV Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda verilmektedir. Ön değerlendirmeyi geçen öğrenciler, mülakata tabi tutularak istenilen kriterleri sağladıklarında AÇV bursiyeri olarak kabul edilirler. Burslar, her akademik dönem sonunda burs devam şartlarını sağlayan öğrencilere verilir ve geri ödemesizdir. Ayrıca, kişisel verilerin korunma kanunu gereği, bursiyer adaylarının ve bursiyerlerin hakları her zaman korunmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Yeri:

2023-2024 dönemi için AÇV burs başvuruları 7 Eylül – 15 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuruları online olarak yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.