Akdeniz Üniversitesi Bursları

akdeniz-universitesi-burslariBurs Hizmetleri

Üniversitemizde; ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize eğitim hayatlarını kolaylaştırmak, başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacı ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Psikososyal Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla, çeşitli yerel, ulusal vakıf ve dernekler  ile sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar, özel şahıs ve işletmelerden karşılıksız burs sağlayarak etkin bir burs sistemi oluşturulmuştur.

Burs verilecek öğrenciler her fakülte ve yüksekokullarda kurulmuş olan Burs ve Sosyal Hizmetler Kurulu ve Psikososyal Şube Müdürlüğü işbirliği ile belirlenmektedir.

I-KAMU KAYNAKLI BURSLAR

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvuruda bulunan öğrencilere burs, katkı kredisi ve öğrenim kredisi verilmektedir. Her yıl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen burs kontenjanının % 1’si  üniversitemiz tarafından belirlenmekte ve Akdeniz Üniversitesi Bursu olarak adlandırılmaktadır.

Diğer burs, katkı kredisi ve öğrenim kredisi ile ilgili tüm işlemler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yürütülmektedir. Birimimiz ihtiyaç duyan öğrencilere kredi ve burs konularında rehberlik hizmeti vermektedir.

Kredi Yurtlar Kurumu  Bursu: Yurt içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 Sayılı Yüksek Öğrenim öğrencilerine burs, kredi verilmesine ilişkin kanun doğrultusunda karşılıksız verilen paradır.

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi: Ülke içerisinde yüksek öğrenim yapan öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Kredi Yurtlar Kurumu Katkı Kredisi: Yüksek öğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı kurumca öğrenci adına üniversite hesabına ödenen paradır.

BURS, ÖĞRENİM VE/VEYA KATKI KREDİSİ ALMAK İÇİN BAŞVURU

Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerin burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaatları ÖSYM sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM web sonuç sayfasından,

Ara sınıf, ön kayıt, özel yetenek, doktora öğrencilerinin müracaatları ise internet ortamında interaktif olarak www.kyk.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

II-DİĞER BURSLAR

Üniversitemiz öğrencilerine, çeşitli dernek, vakıf, şirketler  ve özel şahıslar tarafından da burs olanakları  sağlamaktadır. Bu tür burslarla ilgili duyuruları  bölümlerdeki öğrenci işleri panolarından takip edebilirsiniz.

Öğrencilerimize Burs Veren Sivil Toplum Kuruluşları

  • Antalya Üniversite Destekleme Vakfı
  • EDAD Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği
  • Mehmet Zorlu Vakfı
  • TESYEV Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı
  • Türk Eğitim Vakfı
  • Vehbi Koç Vakfı
  • Çeşitli gönüllü kişi ve kuruluşlar

Burs hizmetlerinin yanı sıra tatil zamanları memleketine gitmek için ekonomik yetersizlik içersinde olan, katkı payını ve yurt ücretini ödemekte zorlanan öğrenciler için kaynak üretilmekte, yardımsever kişi ve kuruluşların desteği sağlanmaktadır.