Koç Üniversitesi ve Al-Ghurair Eğitim Vakfı STEM Burs Başvuruları

Koç University has partenered with the Al-Ghurair Foundation for Education to offer full scholarships to Arab students for bachelor and master programs in Sciences, Engineering, Technology and Maths (STEM) and we have a specific focus to find talented and financially needy Syrian students in Turkey to apply for this opportunity. The scholarship covers tuition, English preparation, monthly stipend, housing and other benefits. More information can be found here http://alghurairfoundation.org/en/content/stem-scholars  or by emailing applicants@alghurairfoundation.org. Interested students should apply before January 15, 2017.

Al-Ghurair Eğitim Vakfı (AGFE) nedir ?

  • Abdulla Al-Ghurair Eğitim Vakfı, eğitim alanında hizmet veren en büyük özel sermayeli hayır kuruluşlarından biridir ve lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini STEM ile ilgili alanlarda kendi bölgelerindeki veya yurt dışındaki en iyi üniversitelerde tamamlamak isteyen Arap öğrencilere destek olmaktadır.
  • Abdulla Al-Ghurair Eğitim Vakfı, önümüzdeki on yıl içerisinde dünya genelinde 15.000 gelecek vadeden Arap gencine ulaşmakta kararlı. Vakıf, Arap gençlerin ortaya çıkarılmayı bekleyen potansiyellerini harekete geçirmek için yeni ve heyecan verici fırsatlar yaratmaya ve geleceklerini yeniden yazmalarına imkan tanımaya odaklanıyor.
  • Bu vakıf, kuruluşunun ilk yılında ilk partner üniversiteleri genelinde 170 Al Ghurair STEM bursu verdi. Vakıf, bu yıl yenilikçi eğitim modelleriyle STEM programlarında eğitim imkanları sunan öncü uluslararası üniversitelerle işbirliği yaparak ağını daha da genişletti.
  • Vakıfla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilir ve partner üniversitelerimizin listesini buradangörebilirsiniz.

Al-Ghurair STEM Bursiyerlik Programı nedir?

  • Al-Ghurair STEM Bursiyerlik Programı’nın hedef kitlesi, eğitim yolculuklarına başlamak için maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı Arap öğrencilerdir.
  • Öğrencilerin üniversite harçlarını ve diğer okul giderlerini karşılamak ve barınma, sağlık sigortası ve yaşam masrafları için aylık harçlık sağlamak üzere burs imkanları sunmaktadır.
  • Maddi desteğe ek olarak, Program bütün bursiyerlerinin kaliteli akademik danışmanlık ve kariyer danışmanlığı hizmeti almalarının yanı sıra kamu hizmetlerine ve seçtikleri mesleki alanlarda staj imkanlarına da erişimlerini mümkün kılmayı hedeflemektedir.

Koç Üniversitesi, AGFE ile nasıl çalışıyor?

  • Yeterli hizmet alamayan başarılı Arap gençlerinin yüksek öğretim alanında başarılı olmalarına imkan tanımak adına, Koç Üniversitesi ve AGFE arasında 2016 yılı Kasım ayında bir mutabakat anlaşması imzalanarak “Al Ghurair STEM Bursiyerlik Programı Koç Üniversitesi’nde” adı altında, ortak bir bursiyerlik programı oluşturuldu.

Partnerlik Hedefleri

  • Al Ghurair STEM Bursiyerlik Programı; Koç Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültelerinde onaylı STEM lisans düzeyi diploma programlarından birinde ve/veya yine Koç Üniversitesi Fen Bilimleri ve Mühendislik Yüksek Enstitülerinden birinde onaylı STEM lisansüstü programlarında eğitimlerine başlayabilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı Arap öğrencileri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Hedef Kitle

  • Programın hedefi, aşağıda listesi verilen ve (2016 itibariyle 22 üyesi olan) Arap Birliği’ne dahil olan ülkelerden gelen öğrencilerdir: Cezayir, Bahreyn, Komorolar, Cibuti, Mısır, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Moritanya, Fas, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Sudan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen.
  • Taraflar, Türkiye’de ikamet eden Suriyeli öğrencileri programa başvurmaya davet etmek üzere sosyal yardım etkinlikleri düzenleme konusunda ortak çaba göstereceklerdir.

Programa Uygunluk Kriterleri

  • Adayların Al-Ghurair STEM Bursiyerlik Programı’na başvurabilmeleri için Vakıf tarafından belirlenen uygunluk kriterlerini karşılamaları gerekmektedir.
  • Vakıf tarafından seçilen bursiyerlerin burslarını alabilmeleri için, başvuru esnasında Koç Üniversitesi’nde yürürlükte olan kabul kriterlerini de karşılamaları gerekmektedir.

Başvuru ve Seçme Süreçleri

  • Vakıf, adayların Al-Ghurair STEM Bursiyerlik Programı için belirlenen akademik ve finansal kriterleri karşıladığından emin olmak için başvuru ve seçme süreçlerini bağımsız olarak yürütmekle yükümlüdür.
  • Koç Üniversitesi de, adayların üniversiteye kabul yeterliliğine sahip olduklarından emin olmak için kendi başvuru sürecini bağımsız olarak yönetmekle yükümlüdür.
  • Arap öğrencilerin ilgili başvuru tarihleri içerisinde hem AGFE’ye hem de Koç Üniversitesi’ne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kontenjan

  • Program çerçevesinde, 2017 Sonbahar döneminde en fazla 30 öğrencilik bir grubunkayıt yaptırması hedeflenmektedir. Her grup, Fen Bilimleri ve Mühendislik alanlarında en fazla 20 lisans öğrencisi ve 10 lisansüstü (tezsiz yüksek lisans) öğrencisindenoluşacaktır.