Anadolu Vakfı Burs Başvuruları 1 Eylül’de

Anadolu Vakfı burs başvuruları, her yıl 1 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Duyurular, Anadolu Vakfı’nın web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Anadolu Vakfı bursu, T.C. vatandaşı olup maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere verilmektedir. Başvuruda bulunacak öğrencilerin yurt içindeki devlet okullarında veya %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinin lisans programlarına kayıtlı olmaları gerekmektedir. Açık öğretim, ön lisans ve uzaktan öğretim programları kapsam dışındadır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredisi alımına engel bulunmamaktadır. Ancak KYK bursu kazanılması durumunda, iki kurumdan biri tercih edilmeli ve beyan en kısa sürede Anadolu Vakfı’na bildirilmelidir. Ayrıca, başka bir kurumdan aylık nakit yardımı şeklinde burs alınmaması gerekmektedir.

Anadolu Vakfı bursu karşılıksız olup, öğrenciye bir mecburi hizmet veya geri ödeme yükümlülüğü getirmez (şartlı hemşirelik bursu hariç). Sanat ve spor dallarında eğitim gören öğrenciler de burs imkanından faydalanabilmektedir. Hazırlık okuyacak öğrenciler için başvuru süreci aynıdır.

Burs başvuru sonuçları, Aralık ayının ilk haftası Anadolu Vakfı web sitesinde duyurulmaktadır. Başvuru yapan adaylar, T.C. kimlik numaraları ile başvuru sonuçlarını sorgulayarak öğrenebilirler.

Başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

2 Comments

  • Burs Ortaokul öğrencilerini kapsıyor mu?

  • Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrenciler için %100 başarı bursu ile yerleşmBuiş olma kriterleri aranacaktır. BU İFADE DOGRU DEĞİL SADECE DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ ALIYORLAR

Comments are closed.