Hatay’lı Üniversite Öğrencileri İçin Ayhan Kara Vakfı Bursu

ahyan-kaya-vakfi-bursuAyhan Kara Vakfı, 2015-2016 döneminde sadece Hatay doğumlu öğrencilerdenburs başvurusu almaktadır.

Ayhan Kara Vakfı eğitsel, ilmi, hukuki, sosyal, kültürel, tarihi, sıhhi, sanatsal, iktisadi, sportif, turistik, insani, medeni, ahlaki, çevresel, ailevi, dini ve beşeri hayatına katkıda bulunmak, korumak ve geliştirmek, gerekli gördüğü durumlarda Türkiye sınırları içindeki herhangi bir bölgeye ve herhangi bir vatandaşa imkânları ölçüsünde katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Okumaya hevesli, ancak maddi olanaklarının yetersizliği nedeni ile bu imkânı bulamayan gençlere, ilköğretim okulu seviyesinden itibaren burs verir. Vakıf yukarıda kaydedilen amaçlarını gerçekleştirirken çağdaş, laik ve demokratik Atatürk’çü düşünce ışığından ve Ulu Önder’in muassır medeniyete ulaşmada gösterdiği yoldan şaşmama prensibini esas alır ve herhangi bir ırk, sınıf, din, mezhep gözetmez, şahıslara yaptığı yardımları isim zikrederek ifşa etmez.

Ayrıca çalışkan ve üstün zekâlı öğrencilere teşvik ikramiyeleri tahsis edebilir ve Tıp, Mühendislik, Edebiyat ve Güzel Sanatlar gibi müspet bilim dallarında gençler arasında yarışmalar düzenleyerek başarılı olan öğrencileri ödüllendirebilir. Başarılı öğrencilerin yurt içinde ve/veya yurt dışında eğitim hayatlarını sürdürmeleri için katkıda bulunabilir.

Vakıf, Hatay doğumlu öğrencilerden burs başvuru almaktadır. Başvurular Samandağ Mağaracık Mahallesi’ndeki vakıf merkezine yapılacaktır.

Burs Başvuruları 1 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşmektedir.