Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Azınlıklar Bursu

birlesmis-milletler-insan-haklari-yuksek-komiserligi-azinliklar-bursuBirleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Azınlık Burs Programı kapsamında; etnik, milli ya da dil azınlığına mensup kişilere Birleşmiş Milletler (BM) sistemi ve özellikle azınlık konuları olmak üzere İnsan Hakları alanındaki mekanizmalarla ilgili bilgi vermek amaçlanmaktadır. Dolayısıyla katılımcıların ait olduğu azınlık gruplarının haklarının korunmasına katkıda bulunma amacını taşımaktadır. Cenevre’de 26 Ekim – 27 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek program için son başvuru tarihi 6 Nisan 2015‘tir.

Burs kapsamında program süresince sağlık sigortası, konaklama ve yaşam masrafları ve Cenevre’ye gidiş-dönüş bileti (ekonomi sınıfı) karşılanacaktır.

Başvuru yapacak milli, etnik, dini ya da dil azınlığına mensup adaylardan; Hukuk, Siyasal Bilgiler, Uluslararası İlişkiler ya da benzer alanlarda yüksek lisans derecesi; minimum 4 yıl azınlık hakları ile ilgili iş deneyimi ve iyi derecede İngilizce bilgisi istenmektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.