Civil Society Scholar Awards (CSSA) Scholarship

open-society-foundations

Sivil Toplum Akademisyen Bursları (CSSA), doktora öğrencilerinin ve üniversite öğretim üyelerinin, kendi ülkelerinde veya bölgesinde sosyal olarak etkileşimli araştırma ve eleştirel bilimsel çalışmaları zenginleştiren kaynaklara erişmelerini sağlayarak uluslararası akademik hareketliliği destekler.

Bu burslar, saha çalışması (veri toplama), kütüphanelere, arşivlere veya üniversitelere araştırma ziyaretleri, ders/program geliştirme ve hakemli yayınlarla sonuçlanan uluslararası işbirlikleri gibi faaliyetleri destekler.

Sivil Toplum Akademisyenleri, araştırmaya veya yerel topluluklarla diğer etkileşime sağladıkları olağanüstü katkılar, zorlu toplumsal soruları tartışma çabaları ve kendi alanlarında eleştirel bilim ve akademik ağları güçlendirme temelinde seçilirler.

Eligibility Kriterleri

Burslar aşağıdaki akademik gruplara açıktır:

Akredite üniversitelerde kendi ülkeleri içinde veya dışında eğitim alan uygun alanlarda doktora öğrencileri Kendi ülkelerinde üniversitelerde tam zamanlı öğretim üyeliği yapanlar Adaylar şu ülkelerin vatandaşı olmalıdır: Afganistan, Arnavutluk, Angola, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Kamboçya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Mısır, Ekvator Ginesi, Eritre, Etiyopya, Gine, Haiti, Kosova, Laos, Libya, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Myanmar/Burma, Nepal, Filistin, Papua Yeni Gine, Sırbistan, Sudan, Güney Sudan, Suriye, Svaziland, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Özbekistan veya Yemen. Proje süresi: İki ile dokuz ay arasında

Eligible tarihler: 1 Ağustos 2016 – 31 Ağustos 2017

Maksimum finansman talepleri: Doktora öğrencileri için 10,000 $; öğretim üyeleri için 15,000 $ Bu burslar, saha çalışması (veri toplama), kütüphanelere, arşivlere veya üniversitelere araştırma ziyaretleri, ders/program geliştirme ve hakemli yayınlarla sonuçlanan uluslararası akademik projeleri destekler.

Sadece ilk yıl doktora programına kabul edilen doktora öğrencilerinin belirgin bir ihtiyacını gösterenler için sadece ilk yıl eğitim ücretleri için destek talepleri değerlendirilecektir.

Daha fazla uygunluk kriteri için, İndirilebilir Dosyalar bölümündeki Sıkça Sorulan Sorular belgesine başvurun.

Eligibility Kriterleri Dışı

Başvuru sahipleri aşağıdaki için hibe yardımı talep edemezler:

federal ve/veya devlet vergileri bilgisayar donanımı, yazılım veya diğer bilgisayarla ilgili ekipmanlar otomobil ile ilgili masraflar faaliyet ilk yıl doktora programı için değilse, eğitim/akademik ücretler büyük bir araştırma projesinin bir parçası olmayan konferans katılımları birden fazla kişiden gelen başvurular Uygun olmayan alanlar şunları içerir: işletme yönetimi, yönetim eğitimi, bilgisayar bilimi, finans/bankacılık, pazarlama, mühendislik, temel bilimler (fizik, biyoloji, kimya, vb.), matematik, tıp bilimleri veya yabancı dil olarak İngilizce öğretme/dil eğitimi.

Avustralya, Kanada, Avrupa Birliği, Yeni Zelanda, Kuzey Avrupa Ülkeleri veya Amerika Birleşik Devletleri’nde kalıcı oturma izni, çifte vatandaşlık veya sığınma başvurusu yapmış kişiler başvuruda bulunma hakkına sahip değildir.

Şu anda yüksek lisans programlarına kayıtlı olan öğrenciler veya öğretim üyeleri başvuruda bulunma hakkına sahip değildir.

Yönergeler CSSA bursları için rekabet liyakat esaslıdır. Seçimler, kanıtlanmış akademik mükemmellik, araştırma projesini tamamlamak için uluslararası seyahate açıkça gösterilen bir ihtiyaç ve projenin başvurulan kişinin kendi ülkesinde açık toplumun gelişimine uygunluğu temelinde yapılacaktır.

Seçilen bursiyerler, CSSA tarafından kısa süreli eğitimler/yaz okulu ve burs dönemi sırasında katılımcı bir konferansa katılmaya davet edilebilirler. Bu etkinliklerin seyahat masrafları ve konaklama CSSA tarafından karşılanacaktır.

Bu ödüllerin koşullarıyla ilgili ayrıntılı yönergeler İndirilebilir Dosyalar bölümünde bulunmaktadır.

Çevrimiçi Başvurular Başvuru sahiplerinin başvurularını çevrimiçi olarak göndermeleri şiddetle tavsiye edilir.