Cumhurbaşkanlığı Bursu Nedir? Böyle Bir Burs Var Mı?

Web sitemizde sıklıkla arama yapılan konulardan biri Cumhurbaşkanlığı bursu. Ancak, değerli öğrenci dostlarımızın bilgisine; böyle bir burs türü gerçekte mevcut değildir. Geçmişte, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kuruluşlar tarafından sağlanan burslar, bu yanılgının kaynağı olmuştur. Sitemizin arama bölümünde bu terim sıkça rastlandığı için doğru bilgiyi aktarmak gereği duyduk.

Tıpkı Cumhurbaşkanlığı bursunda olduğu gibi başbakanlık bursu için de bir yazı yazmıştık. Sizin için faydalı olacağını düşündük: Başbakanlık bursu veriliyor mu? Kyk bursu ile aynı mı?

Birbirine sıkça karıştırılan burslarlar;

Bazı durumlarda, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan bursa ‘Başbakanlık bursu’ adı verilmektedir. Aynı şekilde, öğrenciler sıklıkla Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunu da ‘Başbakanlık bursu’ olarak adlandırmaktadırlar. Bu durum, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Başbakanlığa bağlı olmasından kaynaklanmaktadır. Son olarak, uluslararası öğrencilere yönelik sunulan ‘Türkiye Bursları’ndan bahsedilmeli. Bu burslar hakkında daha fazla bilgi almak için, sitemizin arama bölümüne ilgili burs adını yazarak bilgi edinebilirsiniz.

2 Comments

  • Çok açıklayıcı shshsbmsms

    • Hahdhahshajdja

Comments are closed.