Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burs Başvurusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’da yaşayan gençlerin üniversite eğitimlerine destek olmak amacıyla “Yeni Üniversitelilere Destek Projesi”ni başlattı. Bu projeye başvuruların nasıl yapıldığı, kimlere eğitim yardımının verileceği ve başvuru koşulları hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar aşağıda yer almaktadır.

Eğitim Yardımı Üniversiteye Giden Gençlere

Bu yıl üniversiteye kabul edilen Diyarbakırlı gençlere 5 aylık bir süre boyunca aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplam 5.000 Türk Lirası burs verilecektir. Burs, Kasım ve Mart aylarında ödenecektir.

Başvuru Koşulları:

  1. Diyarbakır ilinde ikamet etmek (30 Temmuz 2023 tarihinden önce).
  2. 2 yıllık ön lisans veya 4 yıllık lisans örgün eğitimine kayıt olmak.
  3. Bu yıl üniversite sınavını ilk defa kazanmış olmak.
  4. 30 yaşın altında olmak (31 yaşından gün almamış olmak).
  5. Özel üniversitelerde yüzde yüz burslu olmak.
  6. Açık öğretim ve uzaktan eğitim programları dahil edilmeyecektir.

Başvurular, TC kimlik numarası ve ad-soyad bilgileri ile http://basvuru.diyarbakir.bel.tr adresinden yapılabilir. Başvuru bilgileri e-Devlet üzerinden doğrulanacaktır. İkamet bilgileri Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nden (MERNİS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme bilgileri ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sisteminden otomatik olarak alınacaktır.

Başvuruları tamamlamak için öğrencilerin kendi İBAN numaralarını ve e-Devlet üzerinden alacakları öğrenci belgesini sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Başvuru evraklarının doğrulanması sonrasında destekler, belirlenen tarihlerde gençlerin hesaplarına aktarılacaktır.

Başvuru Tarihleri:

2023-2024 dönemi burs başvuruları 21 Eylül – 6 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurularınızı zamanında yapmayı unutmayın!

Daha fazla bilgi ve başvuru için buraya tıklayabilirsiniz. Üniversite hayalinizi desteklemek için bu fırsatı kaçırmayın!