Ege Üniversitesi Bursları

ege-universitesi-logoÖğrenimine devam edebilmek için ekonomik desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs/kredi verilmektedir. Bu kurumların başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu gelmektedir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursları

• Katkı (Harç) Kredisi (Karşılıklı)
• Öğrenim Kredisi (Karşılıklı)
• Burs (Karşılıksız)

Ege Üniversitesine ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs, öğrenim ve katkı kredisi için sınav sonuçları açıklandıktan sonra YURTKUR’un www.kyk.gov.tr internet adresinden müracaat etmektedirler. Ayrıca Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bursu için eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Şube Müdürlüğü tarafından da başvuru alınarak bursiyer seçimi yapılmaktadır. İnternet üzerinden başvuru yapılmış olması, ilgili müdürlük aracılığı ile de başvuru yapılmasına engel değildir. İnternet aracılığı ile başvuru yapmamış olanlar da müdürlüğe başvuruda bulunabilir. Başvuru tarihleri ve koşulları Ekim ayı içerisinde Şube Müdürlüğü’nün ilan panolarında ve okulların öğrenci işleri bürolarında ilan edilir. Öğrencilere burs veren diğer vakıf, dernek ve şirketler duyurularını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Şube Müdürlüğü’ne göndermektedirler. Özellikle Eylül- Ekim-Kasım aylarında yoğunluk kazanan burs duyuruları, hem ilgili müdürlüğün hem de okulların öğrenci işleri bürolarının ilan panolarında duyurulmaktadır.

Öğrenciler kendi fakülte/yüksekokulunun atölye, laboratuar vb. bölümlerinde, Merkez Kütüphanesinde, Lokal – Konukevi – Yeşil Köşk – Yüzme Havuzu – Spor Salonları gibi tesislerde veya Ege Üniversitesi Rektörlüğü idari birimlerinde yarı zamanlı (ayda 60 saate kadar) çalışabilirler. Öğrenciler yarı zamanlı çalışabilmek için, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Personel ve İdari İşler Şube Müdürlüğü’ne başvurabilirler.