Erciyes Üniversitesi Bursları

erciyes-universitesi-burslari

KARŞILIKSIZ KYK BURSLARI

Üniversitemizin vermiş olduğu karşılıksız bursların tamamı 2004 yılının Kasım ayından itibaren Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilmektedir.KYK tarafından Üniversitemize tahsis edilen kontenjanlar yıllar itibariyle farklılıklar göstermekte olup gelen kontenjanlar öğrenci sayılarına göre Fakülte ve Yüksekokullara dağıtılmaktadır.Söz konusu kontenjanlar Fakülte ve Yüksekokul Burs Komisyonlarınca değerlendirildikten sonra Rektörlüğümüzce Kredi Yurtlar Kurumuna gönderilmektedir. KYK tarafından yapılan incelemeler sonucunda beyanları doğru olan öğrencilerimize burs tahsis edilmekte olup , durumu uygun olmayan öğrencilerimize geri ödemeli kredi verilmektedir. Burs sonuçları her yılın Aralık ayında Kredi Yurtlar Kurumu Web sayfasında ilan edilmektedir. Burslar 12 ay süreli olup, Erciyes Üniversitesi Burs Yönergesinin ilgili maddelerince öğrencinin cezalı durumları veya devamsızlık nedeniyle sınıfta kalmamaları halinde , Eğitim-Öğretim süresi sonuna kadar devam etmektedir.

ÖZEL BURSLAR

Üniversitemizin girişimleriyle çeşitli kuruluş ve kişiler tarafından öğrencilerimize burs verilmektedir. Burs vermek isteyen hayırseverlerle öğrenciler karşılıklı buluşturularak burs almaları sağlanmaktadır. Hayırseverler verdikleri bursları direk olarak öğrencilerin hesap numaralarına yatırmaktadırlar. Çeşitli Vakıflarca verilen özel bursların duyuruları Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz Burs Ofisince yapılmaktadır. Ayrıca Fakülte ve Yüksekokullar kendi bünyelerinde özel burslar vermektedirler.

YURT VE KONAKLAMA HİZMETLERİ

KYK yurtlarına yerleştirilemeyen öğrencilerimize özel yurt sahipleriyle gerekli girişimler yapılarak konaklama imkanı sağlanmaktadır.

Diğer Kurum ve Kuruluşlarının  Burs Duyuruları
ÖĞRENCİ YARDIM MERKEZİ
Erciyes Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde 2004 yılında kurularak faaliyete geçen Öğrenci Sosyal Yardımlaşma Merkezi, Sabancı Kültür Sitesi 1.Katında 26.12.2014 tarihi itibariyle açık mağaza ve barkotlu sisteme geçmiş olup, Sabah 08.30-11.30 öğle 13.30-16.30 saatleri arasında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır.

Giyim Merkezimize gerçek veya tüzel kişilerden hiç kullanılmamış veya kullanılabilir temiz kıyafetler bağış olarak alınmaktadır. Öğrencilerimiz her Bahar-Güz dönemi olmak üzere, yılda iki defa giyim eşyası alabilirler.

Giyim Merkezimiz yukarıda belirtilen saatlerde devamlı açık olup, öğrencilerimizin yardımdan faydalanabilmeleri için öğrenci kimlikleriyle başvurmaları yeterli olacaktır.

İLETİŞİM ADRESİ:
Erciyes Üniversitesi Kampüsü
Sabancı Kültür Sitesi Kat 1.
E-Mail: ozkankaya@erciyes.edu.tr
0(352) 207 66 66 (10758) (10761)

İLETİŞİM ADRESİ:
Erciyes Üniversitesi Kampüsü
Sabancı Kültür Sitesi Kat 1.
E-Mail: ozkankaya@erciyes.edu.tr
0(352) 207 66 66 (10758) (10761)