Eyüp Dostları Vakfı Burs Başvurusu

Genel Bilgi

Vakıf senedimiz de ifade edildiği gibi, eğitim alanlarında faaliyette bulunmak ve bu yönde faaliyette bulunanlarla işbirliği yapmak amacıyla vakfımız 2013 yılından itibaren “Eyüp Dostları Vakfı Bursu” adı altında başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs olanağı sağlamaktadır.Burslarımız, Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilmektedir.

Vakfımızın bugüne kadar sağlamış olduğu bursların yıllara göre dağılımı aşağıdaki gibi olmuştur.

Vakfımız, 2013 yılından 2020 yılına kadar 170 üniversite, 85 lise öğrencisi olmak üzere toplam 255 öğrenciye burs olanağı sağlamıştır. EDV olarak sizlerin de katkılarıyla burs programına her yıl yeni öğrenciler eklemeyi hedefliyoruz.

Burs Başvuru Koşulları

Vakfımız, vakıf kaynaklarımızdan sağlanacak burslar ve şartlı burs bağışları kapsamları ile öğrencilerimize iki tür burs imkanı sunmaktadır;

Vakıf kaynaklarımızdan sağlanacak burslar için aşağıdaki kurallar geçerlidir;

1-Burstan yararlanabilmek için yurt içindeki eğitim kurumlarından tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olması gerekmektedir.

2-Bursiyer adayı öğrenci, gelecek vadeden bir başarı ve not seviyesinde olmalıdır. Öğrencinin genel not ortalaması, en az 100 üzerinden 70 veya 4.0 başarı puanı üzerinden 2,8 yada belirlenen notun eşdeğeri olmalıdır. Üniversiteye yeni giren öğrencilerimizin başarı düzeyleri, LYS taban puanları dikkate alınarak değerlendirilecektir.

3-Bir önceki yıl vakfımız bursiyerleri, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından her yıl belirlenen puanların üzerinde başarı göstermiş olmalıdır.

4-Başka kaynaklardan aylık nakit yardımı şeklinde burs alanlara burs verilmeyecektir. (Kredi ve yurtlar kurumundan alınan öğrenim kredisi ve engelli öğrencilere verilen burslar hariç)

5-Aynı aileden birden fazla öğrenciye burs verilmeyecektir.

6-Burslar karşılıksız olup, öğrenciye mecburi bir hizmet yada geri ödeme yükümlülüğü getirmeyecektir.

Vakıf kaynakları dışında gerçek ve tüzel kişi yada kurumlar tarafından yapılan “Şartlı Burs Bağışları” yapılması durumunda, bağış yapanın belirlediği koşullar yönetim kurulu kararıyla kesinleştikten sonra duyurulacaktır.

Üniversite burs başvuru formu için tıklayınız.

Lise burs başvuru formu için tıklayınız.