Halis Toprak Vakfı (Toprak Holding) Bursu

halis-toprak-holding-vakfi-bursu

Halis Toprak Vakfı’nın belirtilen amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle özetlenebilir.

Yüksek Öğrenim Lisans Bursu

Vakıf 1997-1998 öğretim yılından başlamak üzere, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermektedir. Üniversitelerle yakın işbirliği ile seçilen öğrencilere 2004-2005 öğretim yılının ilk yarısı itibariyle aylık 110,00 YTL . ödenmekte, her öğretim yılı başında ayrıca kitap yardımı yapılmaktadır. Burslar tamamen karşılıksız olarak verilmekte olup, geri ödeme veya mecburi hizmet yükümlülüğü getirmemektedir. Halen 45 öğrenci Yüksek Öğrenim Lisans Bursu’ndan yararlanmakta olup, her öğretim yılında bu sayı artmaktadır.

Sosyal Amaçlı Öğrenim Yardımı

Vakıf 1997-1998 öğretim yılından başlamak üzere, ilk ve orta öğrenim okullarında öğrenim görmekte olan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere Sosyal Amaçlı Öğrenim Yardımı yapmaktadır. Halen, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 135 öğrenciye karşılıksız olarak aylık 30,00 YTL. öğrenim yardımı ve her öğretim yılı başında kitap yardımı yapılmaktadır. Ayrıca, Lise 3’üncü sınıf öğrencileri üniversiteye hazırlık kurslarına gönderilmektedir.

Yurt Dışı Bursları ve Lisans Üstü Eğitim Yardımları

Vakıf yurt dışındaki okullarda Ülkemizi başarı ile temsil eden üniversite öğrencilerine ve yurt dışında ve içinde lisans üstü eğitim alan öğrencilere de çeşitli düzeylerde eğitim yardımları yapmaktadır.

Okullara Kitap, Ders Araç ve Gereçleri ve Malzeme Yardımı

Vakıf kurulduğu yıldan bu yana okul öncesi eğitim kurumları da dahil olmak üzere, Üniversitelere ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara kütüphane ve laboratuvar kurulması, ders araç ve gereçleri ile bilgisayar ihtiyaçlarının karşılanması ve okul binalarının onarımı için yardımda bulunulması faaliyetlerine devam etmektedir.

Detaylı bilgi için: toprakvakfi@toprak.com.tr