Hurford Genç Liderler Programı Bursu

Hurford Genç Liderler Programı – Amerika’da 3 Ay Geçirme Fırsatı Topluluğunuzda demokrasiyi nasıl teşvik edeceğiniz konusunda harika fikirleriniz var mı? Liderlik becerilerinizi geliştirmeye hazır mısınız? Dünyanın dört bir yanından diğer gençlik liderleriyle tanışmak ister misiniz? 1 Haziran’dan itibaren Hurford Gençlik Bursu için başvuruları kabul etmeye başlayacağız! Başvurular için son gün 31 Temmuz 2023’dir.

Hurford Gençlik Bursu Programı, liderlik becerilerini geliştirmeyi ve dünyanın dört bir yanından genç demokrasi aktivistlerinin potansiyelini kullanmayı amaçlamaktadır. Program aracılığıyla genç aktivistler, küresel bağlantılarını genişlettikleri, dünyadaki demokrasi hareketlerinden diğer aktivistlerle deneyimlerini paylaştıkları ve Dünya Demokrasi Hareketi’nin gelişimine katkıda bulundukları Dünya Hareketi Sekreterliği’nde üç ay geçiriyorlar. Hurford Gençlik Üyeleri stratejik toplantılara katılır; araştırma yapmak; ve önemli demokrasi meseleleri hakkında sunumlar, çevrimiçi tartışmalar ve bilgi paylaşım oturumları düzenlemek ve yönetmek.

Her bursun başarıyla tamamlanmasının ardından, bursiyerler, Hurford Gençlik Bursu Mezunlar Ağı ile birlikte çalışarak gençlikle ilgili faaliyetlerde yer almak ve liderlik etmek için bölgesel / ülke odak noktası olarak hizmet eder.

Hurford Gençlik Burs Programı 2024, Tamamen Finanse Edilen bir Uluslararası Gençlik Değişim Programıdır. Burs, Program Süresi boyunca aşağıdakiler gibi tüm Masrafları karşılayacaktır:

  • Yaşam Giderleri için Aylık Maaş
  • Sağlık Sigortası
  • Washington, D.C.’ye Gidiş-Dönüş Uçak Biletleri
  • Bursiyerlere İnternet ve E-posta Erişimi dahil Tam Donanımlı bir Ofis ve Bursla İlgili Uzun Mesafe Telefon görüşmeleri için Sınırlı Bütçe sağlanır.

Program aracılığıyla genç aktivistler, küresel bağlantılarını genişlettikleri, dünyadaki demokrasi hareketlerinden diğer aktivistlerle deneyimlerini paylaştıkları ve Dünya Demokrasi Hareketi ve Dünya Gençliği’nin gelişimine katkıda bulundukları Dünya Hareketi Sekreterliği’nde üç ay geçiriyorlar.

Hurford Gençlik Bursu için Uygunluk Kriterleri:

  • Her ülkeden başvuruya açıktır.
  • Hurford Youth Fellows Programı ile ilgilenen adaylar 30 yaşından büyük olmamalıdır.
  • Demokratik aktivizme ve kendi topluluklarında ve dünya çapında demokrasinin ilerlemesine güçlü bir ilgi göstermelidirler. Sivil toplum kuruluşlarına bağlı gençlerin başvurmaları özellikle teşvik edilmektedir.
  • Genel iletişim amacıyla Programa katılım için İngilizce bilgisi önemli bir ön koşuldur.