İstanbul Şehir Üniversitesi Bursları

​​​​​Üniversite eğitiminiz boyunca gerçekleştireceğiniz tüm akademik ve sosyal faaliyetlerinizde sizi destekleyecek olan ŞEHİR daima yanınızda!
​​​​​​​​​​​​​​DİKKAT! Aşağıda açıklanan burslar ve indirimler, 2019 – 2020 akademik yılında lisans ve önlisans programlarımızı tercih edecek yalnızca TC ve KKT​C uyruklu öğrenciler için geçerlidir. 

Uluslararası adaylar, burs olanaklarımız hakkında bilgi almak için admissions@sehir.edu.tr​ adresiyle iletişime geçmelidirler.
​​​​İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
2019 – 2020 AKADEMİK YILI ​​
LİSANS ve ÖNLİSANS PROGRAMLARI için
BURSLAR​ ve İNDİRİMLER
(TC ve KKTC uyruklu öğrenciler için)
 
Başarılı öğrencileri ödüllendiren ve bilimsel arayışlarında onlara her türlü desteği veren İstanbul Şehir Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana ÖSYS puanına göre hak edilen burs ve indirimler ile sınırlı kalmayarak, her öğrenciye hitap edebilecek çeşitli burs ve indirim imkanları sunuyor.
 
ŞEHİR’de KESİNTİSİZ BURS İMKANI!
İstanbul Şehir Üniversitesinde aylık ödenen nakit bursları ve ek hakları, belirlenen azami süreler içinde öğrenci öğrenimine ve derslerine devam ettiği sürece verilir. İngilizce Hazırlık Programı dahil olmak üzere eğitimi süresince öğrenimine devam etmeyen öğrencinin burs kapsamındaki nakit bursları ve ek hakları ilgili yarıyıl için kesilir.
“Üniversiteye Giriş Burs ve İndirimleri” kapsamında sunulan, öğrenim ücretinden %100, %75, %50 ve %25 indirim imkanı;
  • ​​​İngilizce lisans programlarına yerleşen öğrenciler için: İngilizce Hazırlık Programında geçirecekleri 1+1 yıl süre ve lisans öğreniminde geçirecekleri 4+1 yıl süre boyunca,
  • Türkçe lisans programlarına yerleşen öğrenciler için: lisans öğreniminde geçirecekleri 4+1 yıl süre boyunca,
  • Önlisans programlarına yerleşen öğrenciler için: 2 yıl süre boyunca,
not ortalaması koşulu veya ders geçme başarısı aranmaksızın devam eder.
Türkçe lisans programlarına yerleşen öğrenciler isterlerse toplam bursluluk sürelerinin 1 yılını, isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Programında kullanabilirler.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BURS ve İNDİRİMLERİ

​​​TAM BURS
​​​%75 İNDİRİM
​​​%50 İNDİRİM
​​​%25 İNDİRİM

TEŞVİK BURS ve İNDİRİMLERİ

 
​​​İLK TERCİH indirimi
​​​AKADEMİK BAŞARI bursu
​​​IB ULUSLARARASI BAKALORYA indirimi
​​​ABITUR indirimi
​​​MATURA (REIFEPRUFUNG) indirimi

DİĞER İNDİRİMLER

KOMŞU indirimi
​​​ANLAŞMALI OKUL indirimi


​Bir öğrencinin “İlk Tercih İndirimi” ile birlikte “Anlaşmalı Okul İndirimi” ve “Komşu İndirimi” varsa, “İlk Tercih İndirimi” ile birlikte sadece biri uygulanır.

Bir öğrencinin “İlk Tercih İndirimi” yoksa ancak “Anlaşmalı Okul İndirimi” ve “Komşu İndirimi” varsa, bunlardan sadece biri uygulanır.
“İlk Tercih İndirimi”, “Anlaşmalı Okul İndirimi”, “Komşu İndirimi”, “Kurumsal İndirim” öğrencinin öğrenim sürecinde devam eder.
​​​PEŞİN ÖDEME indirimi
Öğrenim ücretinin tamamının yıllık olarak ödenmesi durumunda %5, dönemlik olarak ödenmesi durumunda ise %2 indirimi kapsar.
​​​ŞEHİT EŞ VE ÇOCUKLARI indirimi
ÖSYS sonucunda İstanbul Şehir Üniversitenin programlarından birine yerleştirilen şehit eş ve çocukları için öğrenim ücretinden %100 oranında indirimi kapsar.​
​​​KARDEŞ indirimi
İstanbul Şehir Üniversitesi programlarında öğrenim görmekte olan her bir kardeşe öğrenim ücretinin %10’u oranında indirimi kapsar.
​​​MEZUN ÖĞRENCİ ÇOCUĞU indirimi
İstanbul Şehir Üniversitesinden mezun öğrencinin çocuklarına %10 oranında indirimi kapsar.


​Burs ve indirimlerin hangi durumlarda devam edeceği İstanbul Şehir Üniversitesi Önlisans ve Lisans Burs Yönergesi‘nde belirtilmiştir.

“Üniversiteye Giriş Burs ve İndirimleri”, gerekli koşulların sağlanması kaydıyla “İlk Tercih İndirimi”, “Kardeş İndirimi” ve “Peşin Ödeme İndirimi” ile birleştirilebilir. Öğrenciler birleştirilebilen indirimlerin yanı sıra İstanbul Şehir Üniversitesi Önlisans ve Lisans Burs Yönergesi‘nde belirtilen “Teşvik Burs ve İndirimleri” ve “Diğer İndirimler” altında yer alan en yüksek oranlı sadece bir indirimden faydalanabilir.
Kurumsal indirim alanlar “İlk Tercih İndirimi”nden yararlanamaz.
Burslar ve indirimler, öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu ücret üzerinden verilir.
Burslar ve indirimlerle ilgili detaylı bilgi için: İstanbul Şe​hir Üniversitesi Önlisans ve Lisans Burs Yönergesi​​​​