İsviçre Türk Diyanet Vakfı (İTDV) Burs Başvurusu

İsviçre Türk Diyanet Vakfı 2023-2024 Eğitim Bursu başvurları 15 Ekim 2023’den 31 Ekim 2023’e kadar  sadece bu web sitesi üzerinde bulunan ONLINE FORM üzerinden yapılacaktır.

Burs müracaatları aşağıda belirlenen esaslara göre değerlendirmeye alınacaktır;

  1. İTDV Eğitim yardımı müracaatları diyanet.ch web sitesinden burs menüsü takip edilerek 15 Ekim de başlayacaktır. Bu tarihlerden önce veya sonra yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
  2. İTDV’den Eğitim Yardımı sınırlı sayıda öğrenciye verilecek olup yetim, öksüz, şehit ve gazi çoçuğu olan lisans öğrencileri ile maddi durumu kötü olan lisans öğrencilerine öncelik
  3. Öğrenciler müracaatlarını internet sayfası üzerinden dijital olarak yapacaklardır. Email ve Posta yolu ile yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.
  4. Öğrencilerin başvuruda istenilen bilgi ve belgelerini eksiksiz ve doğru doldurmaları gerekmektedir.

Müracaat esnasında istenilen belgeler

  • Kimliğin önlü/arkalı fotokopisi
  • 2023-24 tarihli öğrenci belgesi (Lisans Öğrencileri)
  • Ailenin güncel maaş bordrosu (geliri yoksa gelir olmadığına dair belge)
  • Nüfus Kayıt örneği
  • Diğer Belgeler (şehit çoçuğu, yetim, hafız vs.)

Bu Belgeler dijital ortamda istenilen bölümlerde tarama yapılarak gönderilecektir.

  1. Kriterlere göre yapılan değerlendirme sonucunda yardıma hak kazanan öğrencilere Email aracılığıyla iletişime geçilecektir.
  2. Müracaat esnasında ve sonrasında iletişim vasıtası yalnızca Email olacaktır. Öğrencilerin buyüzden kendi Emaillerini kullanmaları gerekmektedir.
  3. Müracaat sahibi kendi adına açılmış olan IBAN Hesap Numarasını (TL HESABI) Başka banka hesapları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  4. Başvuru tarihi 15 Ekim – 30  Ekim olup, değerlendirme tarihleri 31 Ekim – 15 Kasım olarak belirlenmiştir.
  5. Ödemeler 15 Kasım’dan sonra yapılacaktır.

İsviçre Türk Diyanet Vakfı 2023-2024 Eğitim Bursu başvuruları 15 Ekim’de tamamlandıktan sonra, 15 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında gelen başvurular değerlendirmeye alınacak. 15 Kasım tarihinden itibaren de ödemeler kademeli olarak eğitim bursu kazanan öğrencilerimizin hesaplarına aktarılacak.

3 Comments

  • Bu bursun başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak ve ben bunu nasıl görebilirim

    • Öğrendin mi? Ben de nerden ulaşabileceğimi bulamadım.

    • Hiç bir zaman sonuçlar açıklanmayacak çünkü kendi belirlediği kişilere veriliyor kamuoyunu duyurulmuyacak geçen sene açıkladılar listede soyismi aynı olan 20 kişi vardı ben karşı çıkmıştım bu sene liste açıklamayacaklar

Comments are closed.