İlim Yayma Vakfı (İYV) Doktora Özel Araştırma Bursu

DOKTORA ÖZEL ARAŞTIRMA BURSU

Vakfımız tarafından verilen Doktora Özel Araştırma Bursunun amacı, ülkemizin stratejik amaçlarına katkıda bulunacak mühendislik, sağlık, doğa ve sosyal bilimlerden farklı ihtisas alanlarında doktora çalışması yürüten başarılı araştırmacıların desteklenmesidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Doktora eğitimini Türkiye’deki üniversitelerde sürdüren (uluslararası öğrenciler de dahil), yeterlilik aşamasını geçmiş ve doktora tez konusu enstitü tarafından onaylanmış adaylar başvurabilir.

Herhangi bir iş yerinde çalışan doktora adaylarından sadece araştırma merkezlerinde çalışan veya üniversitelerde araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi unvanıyla görev yapanlar da başvuru yapabilir.

BURS MİKTARI VE SÜRESİ

Doktora yeterlilik aşamasını geçmiş ve doktora tez konusunu belirlemiş adaylara, doktora normal eğitim dönemi sonuna kadar (6 dönem) 12 ay süreyle aylık 10.000 TL burs verilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

  • Yabancı Dil Puanı: Son 3 yıl içerisinde elde edilmiş YDS, E-YDS, YÖKDİL, TOEFL, IELTS dil sınav puanlarını sunulmalıdır. Minimum YDS ve YÖKDİL sınav puanı 80 olmalıdır. Uluslararası sınavlardan alınacak olan puanların hesaplamalarında YÖK eşdeğerlik tablosu esas alınacaktır.
  • Yaş: Başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını aşmamış (01.01.1988 ve daha sonra doğanlar) olmalıdır.
  • ALES: Son 5 yıl içerisinde elde edilen ALES puanı minimum 80 olmalıdır.
  • Doktora tez konusunun belirlenmiş olması: Doktora tez konu önerisini Tez İzleme Komitesi üyelerine sunmuş ve kabul edilmiş, bunun enstitü tarafından onaylanmış olması gerekir.

BAŞVURU SÜRECİNDE İSTENİLEN BELGELER

  1. Araştırma Önerisi (Research Proposal): Çalışılan alan ile ilgili maksimum 1.500 kelimelik çalışma önerisini kendi çalışma dilinde (Türkçe-İngilizce-Arapça- veya diğer dillerde) sunulmalıdır.
  2. Yabancı Dil Puanı Sonuç Belgesi (Son 3 Yıl)
  3. ALES Sonuç Belgesi  (Son 5 Yıl)
  4. Referans Mektubu: 2 adet akademik referans mektubu sunulmalıdır.
  5. Öğrenci Belgesi
  6. Kimlik Bilgileri Belgesi: E-devlet sistemi üzerinden alınmış belge veya T.C kimlik belgesinin fotokopisi olmalıdır.
  7. Niyet Mektubu: 1 adet adayın hazırlayacağı niyet mektubu sunulmalıdır.
  8. Varsa, daha önce yayınlanmış akademik çalışmaları
  9. Özgeçmiş

DEĞERLENDİRME

Vakıf tarafından belirlenecek burs komisyonu, aday öğrencilerden istenilen belgeleri ve başvuru formlarındaki bilgileri esas alarak eksiği bulunmayan adayların listesini oluşturur. Bu liste üzerinden bursiyerlerin seçimi iki aşamada gerçekleşecektir.

  • Birinci aşamada Komisyon, başvuru yapan adayları, başvuru belgeleri üzerinden yapacağı puanlamaya göre ön elemeye tabi tutar ve mülakata çağrılacak adayları belirler.
  • İkinci aşamada, adaylar mülakata davet edilirler. Mülakat neticesinde burs almaya hak kazanan adaylar belirlenir.

BAŞVURU TARİHLERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 4 Eylül 2023 – 25 Eylül 2023 tarihleri arasında aşağıda www.iyv.org.tr adresinde burslar başlığında yer alan elektronik sistem üzerinden yapılacaktır.

Başvuru belgelerinin 25 Eylül 2023 saat 23:59’a kadar sisteme yüklenmesi gerekir. Değerlendirmeler sonucunda burs almaya hak kazanan adaylara 2023 Kasım ayı içerisinde İlim Yayma Vakfı tarafından yazılı olarak elektronik ortamda tebliğ edilmesi planlanmaktadır.

 

Başvuru için tıklayınız

(Başvurular için Online işlemlerden kaydınız varsa giriş yapıp başlayabilirsiniz. Kaydınız yoksa, önce üyelik oluşturmanız gerekmektedir. Başvuru takibi ve mülakat işlemleri için daha sonra Online işlemlerde belirlenen şifre kullanılacaktır.)