Kastamonu Üniversitesi Bursları

kastamonu-universitesi-burslariKastamonu Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilir. Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılı başladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi’nin internet sitesindeki duyuruları takip ederek burslardan haberdar olabilir. Ayrıca üniversitenin vereceği burslara fakültenin öğrenci işleri panolarından veya burs ofislerinden takip edebilirler. Burs almak için uygun durumda olan öğrenciler başvurularını internet üzerinden veya öğrenci işlerinden yapabilecekler.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ HAKKINDA

Öğrenciler, Mevlana Değişim Programı öğrencisi oldukları süre zarfında sadece kayıtlarının bulunduğu örgün yükseköğretim kurumlarına ödemekle yükümlü oldukları katkı paylarını ya da öğrenim ücretlerini ödemeye devam ederler. Program çerçevesinde gideceği yükseköğretim kurumuna ayrıca bir eğitim, öğretim ücreti ödemezler. (Kastamonu Üniversitesi II.öğretim öğrencileri her dönem başında Kastamonu Üniversitesine harç parasını yatırıp, ders kaydını yaptırmak zorundadır. Kastamonu Üniversitesi I.Öğretim öğrencileri de her dönem başında ücret ödemeden Kastamonu Üniversitesine ders kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar. Gittikleri Yurtdışı Üniversitede herhangibir öğrenim ücreti ödemezler.)

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI’NA KATILAN ÖĞRENCİLERİN ALACAĞI
BURS MİKTARLARI

– Öğrencinin hangi ülkeye gittiğinde ne kadar burs alacağı AYRINTILI TABLODA belirtilmiştir.
-Bursun %70’i aylıklar şeklinde 4 ay ödeme yapılacak, kalan miktar öğrenci transkriptini getirdikten sonra derslerdeki başarı durumu oranında ödeme yapılacaktır. Aldığı tüm derslerinden başarılı olmuşsa kalan %30’luk burs miktarının tamamı ödenecektir.

– Öğrencilerin yol masrafları ve gidecekleri ülkelerdeki kalacakları yerler ile ilgili hususlar öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

– Mevlana Değişim Programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder.

Kastamonu’da burs veren yerler için tıklayınız.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Adresleri

Adres: Kuzeykent Mh. Kastamonu Üniversitesi Merkez/Kastamonu
Telefon: (0366) 280 1035
Web: http://www.kastamonu.edu.tr/