Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Bursları

konya-necmettin-erbakan-universitesi-burs

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenci destek programları, eğitim ve öğretim olanaklarını geliştirmek amacıyla Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı (NEVA) tarafından yürütülmektedir. NEVA tarafından finanse edilen burs olanakları şunlardır:

Onur Bursu:

YKS sınav başarısına dayalı bir burs olan Onur Bursu, YKS sonucunda kayıt yapılan programın puan türünde belirli sıralamalarda yer alan öğrencilere verilir. Bu bursun devamı için öğrencinin akademik başarısı belirli not ortalamalarını aşmalıdır.

El Ele Bursu:

Kahramanmaraş ilçelerinde yaşanan depremlerden etkilenen illerde YKS sınavına giren öğrencilere yönelik El Ele Bursu verilir. Kayıt yaptıran öğrencilerden belirli sıralamada yer alanlar, bursa hak kazanırlar.

İhtiyaç Bursu:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her öğrenci, ihtiyaç bursuna başvurabilir. Başvurular, öğrencinin bilgilerine göre değerlendirilir ve hak kazanan öğrencilere aylık burs verilir.

Ulusal Başarı Bursu:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler arasından belirli başarı kriterlerine sahip olanlar ulusal başarı bursuna başvurabilirler. Burs, akademik başarıya dayalı olarak verilir.

Uluslararası Başarı Bursu:

Üniversitemize uluslararası öğrenci olarak kayıt yaptıranlar uluslararası başarı bursuna başvurabilirler. Bursun verilmesi, akademik başarıya dayalı olarak gerçekleşir.

Uluslararası Üstün Başarı Bursu:

Uluslararası üstün başarı bursu, uluslararası öğrenciler arasından belirli kriterlere göre seçilenlere verilir. Bursun yanı sıra çeşitli destekler de sağlanır.

Yurtdışı Destek Bursu:

Üniversitenin araştırma görevlilerine yönelik yurtdışı destek bursu sağlanır. Bu bursla araştırma görevlilerine maddi destek sağlanır.

Akademik Teşvik Ödülleri:

Öğretim elemanlarının uluslararası yayınlar ve etki değeri gibi kriterlerle değerlendirildiği bir ödül programıdır. Başarılı öğretim elemanları ödüllendirilir.

Bu destek programları hakkında daha fazla bilgi ve başvuru detayları için Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı (NEVA) websitesini ziyaret edebilirsiniz. (https://neva.org.tr/)

 

Ayrıca Konya’da burs veren yerler için tıklayınız.