Kumbaravan Kültür Sanat Bursu Başvuruları

Burs Başvuru yaparak karşılıksız bilet ve kitap sahibi olabilir, bilgi ve tecrübelerinizi incelemeleriniz ile paylaşabilirsiniz. Başvuru için kalan süre;

Burs Başvuru Koşulları

1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak.

2- YÖK – Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı bir üniversitede öğrenci olmak ve öğrenciliğini güncel tarihli öğrenci belgesi ile belgelemek.  (Açık Öğretim, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Örgün ya da İkinci Öğretim)

3- Maddi imkanının ‘Bilet’ ve ‘Kitap’ satın almaya yetersiz olması.

4- Burslar 8 Aylık Tam Burs olarak sağlanabilmektedir. (2020 Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, 2020 Ekim – Kasım – Aralık, )

5- Sağlanan burs; nakit para, hediye çeki ve benzeri unsurlar olmayıp ‘Bilet’ ve ‘Kitap’ tan oluşmaktadır.

6- Kazanılan burs sonucu elde edilen, ‘Bilet’ ile izlenecek ‘Film’, ‘Konser’ ya da ‘Tiyatro Oyunu’ na ait duygu ve düşüncelerinizi, kazandığınız kültür sanat tecrübenizi video ya da yazı olarak, etkinlikte çekilen bir fotoğrafınızla birlikte, etkinliği takip eden üç gün içerisinde göndermeniz gerekmektedir. Etkinlik ile ilgili görsel ve yorum yazınız web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımızda, eleştiri, görüş ve öneri yazısı olarak etkinlik sahipleriyle ve halkımızla paylaşılacaktır.

7- Kazanılan burs sonucu elde edilen, ‘Kitap’ı teslim aldıktan sonra on gün içinde okumanızı, ‘Kitap’a ait duygu ve düşüncelerinizi, kazandığınız kültür sanat tecrübenizi video ya da yazı olarak, bir fotoğrafınız ile birlikte, on gün içinde bize göndermeniz gerekmektedir. Kitap ile ilgili görsel ve bursiyer yorum yazınız web sayfamızda, sosyal medya hesaplarımızda eleştiri, görüş ve öneri yazısı olarak yayıneviyle, hayatta ise yazarıyla ve halkımızla paylaşılacaktır. 

Burs Başvuru Örnek: Bursiyer İncelemeleri

8- Kumbaravan, bursiyerlerin iletişimi ve gerekli prosedürleri düzenli, sağlıklı bir şekilde sağlamaması durumda burslarının başka öğrenciye aktarma hakkını her daim kendisinde saklı tutar.

9- Tüm sağlanan burslar karşılıksız olup geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir. Bursiyerler, izlemek istedikleri filmleri, tiyatro oyunlarını, okumak istedikleri kitabı, gitmek istedikleri konseri, mevcut süre zarfında kendileri yönlendirme olmaksızın özgürce seçeceklerdir.

10- Bursiyer seçimlerinde kesinlikle ‘Eşitlik’ ilkesi esastır. Süreçler, web sayfamızda, tüm paydaşların, öğrencilerin, etkinlik sahiplerinin, yayınevlerinin, görebileceği, düzenli takip ve kontrol edebileceği şekilde “Şeffaf “olarak yayınlanır.

11- Başvuru süreci tamamen yazılı olarak ilerleyecek olup, hiç bir koşul ve şartta sözlü olarak bilgi verilmemektedir. İletişim; Bilgi@Kumbaravan.com.tr – Whatsapp hattımız 0 545 860 99 22 üzerinden yazılı olarak sağlanmaktadır.

12- Son başvuru tarihi 04 Ekim 2020 Pazar günüdür. Açıklanma tarihi sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. 

Twitter: @BursKumbaravan @UniKumbaravan @Kumbaravan

Instagram: @BursKumbaravan @UniKumbaravan @Kumbaravan

13- Yukarıda yer alan tüm bilgileri ve ‘Başvuru’ bölümlerinde yer alan tüm maddeleri eksiksiz, acele etmeden, detaylı bir şekilde, tamamıyla okuduysanız aşağıda yer alan adımları izleyerek başvuru yapabilirsiniz.