KYK Burs/Kredi Başvuruları Nasıl Değerlendiriliyor?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), burs/kredi ve yurt başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması süreçlerini daha etkin bir hale getirmek amacıyla ‘Çok Noktalı Kontrol’ sistemini hayata geçirdi. Bu yenilikçi uygulama, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK yurtlarına, burs ve kredi başvurularına yapılan puanlama sistemi üzerindeki güncelleme sonucunda uygulanmaya başlandı. Yeni sistem, KYK yurtlarında kalma ya da burs ve kredi alma talebinde bulunan öğrencilerin beyanlarını, Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Adalet, Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları gibi 11 farklı noktanın yer aldığı ‘Çok Noktalı Kontrol’ sisteminden geçirerek denetliyor. Bakanlık bu şekilde, ailesinin ekonomik durumu, yurtlarda öncelikli gruplar içerisinde yer alma gibi kriterlerin ve burs-kredi sonuçlarını belirleyen diğer bilgilerin en doğru haliyle elde edilmesini sağlıyor.

Bu sistemle, beyanlarda her türlü usulsüzlüğün önüne geçilecek ve haksız yere burs/kredi kazanan öğrencilerin haksız kazanımlarına engel olunacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu yeni sistemin usulsüzlüklerin önlenmesi ve en adil sonuçlara ulaşılması yönünde son derece verimli olacağını ifade etti.

Başvuru aşamasında, öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve akademik durumlarına ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşunun yardımıyla doğrulanıyor. Bu doğrulama sonrasında, mevzuata uygun durumda olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi veriliyor.

4 Comments

  • Duruma falan baktıkları yok kafalarına göre yapıyorlar

Comments are closed.