KYK’dan Üniversitelere Ayrılan Burs Başvuruları

KYK’nın herkese açık burs başvuruları henüz başlamadı ama Yükseköğretim öğrencilerine burs verilmesine ilişkin 5102 sayılı Kanun gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından üniversitelere burs kontenjanı ayrılmıştır. Ayrılan bu kontenjanlar üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir ve başvuruları devam etmektedir. Bu başvurular üniversitelerin öğrenci işlerinden veya üniversitenin öğrenci otomasyonu üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Sizler de bu burs başvurusundan faylanamak istiyorsanız lütfen üniversitenizin otomasyonu üzerinden burslarla alakalı bölümde yer alan bölümü inceleyin. Eğer otomasyona bununla alakalı bilgi girişi yapılmamışsa öğrenci işlerinden bilgi alabilirsiniz.

Bu burs başvuruları henüz devam etmektedir. Başvuru tarihleri üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir.

Not: Bu burs yine KYK tarafından verilmektedir. Üniversitelerin kendi öğrencileri arasından seçtiği öğrencilere verilecektir. O yüzden başvuruları ilgili öğrenci işlerinden veya otomasyon üzerinden yapın. KYK’nın herkese açık olan burs başvuruları ayrıdır. Ona ayrıca başvuru yapılacak ve başvurular başladığında sitemiz üzerinden paylaşım yapacağız.

Geçtiğimiz haftalarda bu burslarla alakalı birkaç üniversitenin haberini yapmıştık.

Burs verilmeyecek öğrenciler

  1. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi veya burs almış olan öğrencilere,
  2. Kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrencilere,
  3. Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilere,
  4. Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrencilere,
  5. Yabancı uyruklu öğrencilere,
  6. Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
  7. Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrencilere burs verilmez.