KYK yüksek lisans bursları hakkında herşey!

YK burs başvurularına yüksek lisans (master ve doktora) öğrencileri de başvurabiliyor. Ancak yüksek lisansın hazırlık sınıfındaki öğrencilerine burs verilmez.

KYK Yüksek Lisans Burs Başvurusu Ne Zaman Başlar?

KYK yüksek lisans burs başvuruları KYK’nın tüm burs başvurularını yaptığı tarihlerde yapılacak. Bununla alakalı olan yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

KYK Yüksek Lisans Bursu Ne Kadar?

2023 yılında KYK’dan burs alan yüksek lisans öğrenciler 2500 TL alıyor. 2024’de yapılması beklenen zam oranı açıklandığında sayfamızdan güncelleyeceğiz.  Onu da buradan takip edebilirsiniz.

Lisans öğreniminden sonra ara vermeden yüksek lisansa başlayan öğrencilerin lisans öğrenim kredisi borcu ertelenebilir mi?

Lisans öğrenimini normal eğitim süresinde tamamladıktan sonra öğrenimine ara vermeden yüksek lisans (master) öğrenimine devam eden öğrenciler öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarını, lisans öğreniminin bitiminden itibaren dört yıl sonraki aydan başlamak üzere, lisans ve/veya yüksek lisans öğreniminden sonra öğrenimine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler öğrenim kredisi borçlarını, doktora öğrenimlerinin normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonraki aydan başlamak üzere kredi aldıkları süre kadar ve aylık dönemler halinde ödemek zorundadır.

Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin, lisans öğrenimi döneminde aldıkları kredilerden doğan borçlarının ertelenebilmesi için lisans öğreniminden sonra ara vermeden yüksek lisans (master) veya doktora öğrenimine ya da yüksek lisans (master) öğreniminden sonra ara vermeden doktora öğrenimine başlamış olmaları halinde, lisansüstü öğrenimine kayıt yaptırdığı tarihten itibaren 30 gün içinde www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile borç erteleme talebinde bulunabilmektedir.

Yüksek Lisans Öğrencilerinin Öğrenim Kredisi Borçlarının Ödenmesi

Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin, lisans öğrenimi döneminde aldıkları kredilerden doğan borçlarının ertelenebilmesi için; Lisans/lisans üstü öğrenimini normal eğitim süresinde tamamladıktan sonra, öğrenimine ara vermeden lisan üstü eğitime başlamaları gerekmektedir.

Öğrenciler lisansüstü öğrenimine kayıt yaptırdığı tarihten itibaren 30 gün içinde, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile borç erteleme talebinde bulunabilirler.

e-devlet dışında gelen erteleme talepleri dikkate alınmamaktadır.

Öğrencilerin erteleme talebinde bulunmaları halinde;

          -Lisans öğrenimini normal eğitim süresinde tamamladıktan sonra, öğrenimine ara vermeden yüksek lisans (master) öğrenimine devam eden öğrenciler, öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarını, yüksek lisans öğrenimlerinin normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonraki aydan başlamak üzere,

          -Lisans ve/veya yüksek lisans öğreniminden sonra, öğrenimine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler de öğrenim kredisi borçlarını, doktora öğrenimlerinin normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonraki aydan başlamak üzere,

kredi aldıkları süre kadar zamanda ve aylık dönemler halinde ödemek zorundadırlar.