2024’te KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

Her yıl olduğu gibi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK yurt başvurularının tarihleri merakla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl hizmete açtığı yeni yurtlarla öğrencilere güvenli ve konforlu barınma imkanı sunması, bu başvuruların önemini artırıyor.

2023 Başvuru Tarihlerine Göre 2024 Tahminleri

2023 yılında yurt başvuruları 29 Ağustos’ta başlamış ve 2 Eylül saat 23.59’a kadar devam etmişti. Bu tarihleri göz önünde bulundurarak, 2024 yılı yurt başvurularının da Ağustos ayının son haftasında başlayıp Eylül ayının ilk günlerinde sona ermesi bekleniyor.

Kimler Başvurabilecek?

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilecek. Bu, yükseköğretime yeni adım atanlar ve halen eğitimine devam eden öğrencilerin yurt başvuru sürecine katılabileceği anlamına geliyor.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Yurt başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor. Başvuru sırasında hatalı ya da eksik öğrenim bilgisi belirten öğrencilerin yurt başvuruları geçersiz sayılacak.

ALO GSB Gençlerin Yanında

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7/24 hizmet veren ALO GSB, başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden ya da Twitter hesabı KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden sorularını iletebilecek.

Başvuruların Yakından Takibi

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, başvuru tarihleri ve detayları hakkında en güncel bilgilere Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Yurt başvurularının başladığını öğrenir öğrenmez hızlıca e-Devlet üzerinden başvurunuzu yapmayı unutmayın.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir