ENKA Sanat’tan Lale Tara Sanat Bursu

ENKA Sanat’tan genç sanatçılara yönelik yeni destek programı : Lale Tara Sanat Bursu

Bugüne dek genç sanatçılara yönelik farklı alanlarda destek programları yürüten ENKA Sanat, 4o. yılında yeni bir destek programına imza atıyor: Lale Tara Sanat Bursu. Yetenekli genç sanatçıların yurt dışındaki lisans ve yüksek lisans eğitimlerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen burs kapsamında bu yıl, klasik müzik alanına odaklanılıyor.

Bursun Seçici Kurul’unda Viyolonsel Sanatçısı ve MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dilbağ Tokay, dünyaca ünlü Piyanist ve Besteci Fazıl Say, Piyanist ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Gökhan Aybulus, ENKA Vakfı adına ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu ile İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Grup Şefi ve aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Solo Flütçüsü Bülent Evcil bulunuyor.

Uluslararası arenada kendilerine yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç sanatçıların eğitim hayatlarına önemli bir destek sağlayacak burstan her yıl, açık çağrı neticesinde toplanan talepleri değerlendiren Seçici Kurul’un belirlediği isimler faydalanabilecek.


Bu yıl ilk kez verilen Lale Tara Sanat Bursu’nun kazananları belli oldu.

ENKA Sanat’ın yetenekli genç sanatçıların yurt dışındaki lisans ve yüksek lisans eğitimlerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Lale Tara Sanat Bursu’ndan faydalanmaya hak kazanan genç yetenekler belli oldu.

Seçici Kurul’un ön eleme sonrası gerçekleştirdiği Mülakat sonucunda oy birliği ile seçtiği isimler şöyle;

Efe Şen  

Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda lise eğitimini tamamladı. Lisans eğitimi için Almanya Hochschule für Musik Detmold Üniversitesi’nde Prof. Alfredo Perl’in sınıfına kabul edildi. Bugüne dek çok sayıda konser verdi, birçok uluslararası yarışmaya katıldı ve ödüller kazandı. Efe, kendini müziğine çok yakın hissettiği F. Chopin adına 2025 yılında Varşova’da gerçekleştirilecek olan Chopin International Piano Competition’a hazırlanıyor ve ileride dünya çapında bir konser piyanisti olmak istiyor.

Yağmur Tuna  

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladığı eğitimini, Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuarı Merkez Müzik Okulu’nda kırmızı diploma (üstün başarı- onur belgesi) ile tamamladı. Bugüne dek çok sayıda konser verdi, birçok uluslararası yarışmaya katıldı ve ödüller kazandı. Yağmur, eğitim hayatına Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuarı’nda devam etmek ve ileride akademisyen olmak istiyor.

Bursiyerlerimizi tebrik ediyor, müzik eğitimlerinde ve kariyerlerinde başarılar diliyoruz.