Lefke Avrupa Üniversitesi Burs Başvuruları

2020 – 2021 Akademik Yılı Burslar ve İndirimler

ÖSYM Bursu

ÖSYM tarafından düzenlenen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda, kılavuzda LAÜ tarafından çeşitli oranlarda burslu olduğu belirtilen bir programı tercih edip kazanan öğrenciler  %50, veya  %100 burs imkanlarından faydalanabilmektedir.

Tercih SırasıBursu

Üniversitemize yerleşen öğrencilere %80’e varan tercih sırası bursu sağlanmaktadır.

YKS EK ile üniversitemize yerleşen öğrencilere %75’e varan tercih sırası bursu sağlanmaktadır.

Tercih sırası bursu kapsamındaki bölümler ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Öğretmen ÇocuklarıBursu

Eğitim alanında görev alan öğretim elemanı (emekliler dahil), öğretmen (dershane öğretmenleri dahil)

veya öğretmen emeklisi çocuklarına %25 burs sağlanmaktadır.

Kardeşve Eşİndirimi

Üniversitemizde eğitim gören eş ve kardeşlerin herbirine %25 oranında indirim uygulanmaktadır.

Şehit ve Malul Gazi ÇocuklarıBursu

Üniversitemize kayıt yaptıran Şehit ve Malul Gazi çocuklarına %25 oranında burs sağlanmaktadır.

Spor, Kültür ve Sanat Bursu

Spor ve kültürel alanlarda başarı kazanmış öğrencilerimize burs yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde branş ve başarı dereceleri dikkate alınarak % 50 burs verilmektedir.

Okul Birincilerine Yönelik Burs

2020 yılı lise ve dengi okul mezunlarından Üniversitemize kayıt yaptıran okul birincisi öğrencilere %25 oranında burs verilmektedir.

TSK ve Emniyet Mensuplarına Yönelik Burs

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve Emniyet Teşkilatı’nda görev yapan veya bu görevlerden emekli olmuş bireylere, eş ve çocuklarına %25 burs verilmektedir.

DGS Bursu

Dikey Geçiş Sınavı ile burssuz programlara yerleşen tüm öğrencilere, programına bakılmaksızın %25 oranında burs verilmektedir.

Akademik Performans Ödülü

Üniversitemizde en az iki dönem eğitim almış, dönem not ortalaması (DNO) 3,50 ve kümülatif  not ortalaması (GNO)  3,00 ve üzeri olan önlisans ve lisans öğrencileri  bir sonraki akademik dönemde kullanılmak üzere başarı ortalamalarına bağlı olarak burs yönetmeliğinde belirtilen koşullar çerçevesinde ödüllendirilir.

Teşvik Bursu

Teşvik bursu, tercih edeceği bölümün puan türünde (ek puan ve ek başarı sırasıyla derece yapanlar hariç) ilk 1000’e girerek üniversitemize yerleşen öğrencilere verilir. Teşvik bursu kapsamında, normal öğrenim süresi boyunca her dönem kayıt yenileyerek, yükümlülüklerindeki devam koşullarını yerine getiren öğrencilere; eğitim-öğretim harcı muafiyeti, taşınabilir bilgisayar, akademik yıl süresince (9 ay)  500 ABD Doları harçlık, kampüs yurtlarında ücretsiz konaklama, hazırlık okul ders kitapları ve yılda iki kez Türkiye’ye gidiş dönüş uçak bileti verilmektedir.

Burs Devam Koşulları

Öğrencilerin birden fazla burs hakkına sahip olması durumunda uygulanacak toplam burs miktarı, Diş Hekimliği Fakültesi için %25, diğer bölümler için %50’yi geçemez.Burslar, İngilizce Hazırlık Okulu‘nda geçirilebilecek azami bir yıllık süreye bağlı olarak ve ayrıca yerleşilen 5 yıllık programda 8; 4 yıllık programda 7 ve 2 yıllık programda 4 yıl kesintisiz biçimde devam eder. Yerleşilmiş olan program öğrenim süresinin, öğrenci tarafından aşılması halinde öğrenci, öğrenim göreceği her ek dönem için, kayıt yaptırdığı yılda burssuz programa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken dönemlik eğitim-öğretim ücretini öder.

Yaz okulunda hiçbir burs kategorisi uygulanmaz.

Verilen tüm burslar Lefke Avrupa Üniversitesi’ne ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir

Verilen tüm burslar Lefke Avrupa Üniversitesi’ne ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir.